Antena 3 CNN Actualitate DNA cere control judiciar pentru primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu

DNA cere control judiciar pentru primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu

DNA cere control judiciar pentru primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu
Sursa foto: Foto: Lia Olguţa Vasilescu/facebook
05 Aug 2016   •   15:41

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Bucureşti luarea măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, primar al municipiului Craiova, pe motiv că edilul a încercat discreditarea unui martor denunţător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

Anunțul vine după ce primarul Craiovei a postat pe Facebook documente din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Drept răspuns, DNA a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii.

Pe 30 și 31 iulie, Lia Olguţa Vasilescu a postat pe Facebook mai multe pagini din dosarul de la DNA, printre care se numără și cea cu stenograma unei înregistrări realizate de denunţătorul Petru Becheru, aflată la dosar.

"Mai jos aveţi una dintre stenogramele din înregistrarea video efectuată de denunţătorul Petre Becheru şi care vrea să demonstreze că am angrenat în «activitatea infracţională», aceea de văruire a faţadelor, funcţionarii primăriei. Textul e mai amplu, deoarece discuţia a durat două ore. Am pus doar partea de final, care demonstrează că I. L. Caragiale n-a trăit în epoca cea mai fastă pentru comedie. Aici funcţionarii încearcă să ii arate bunăvoinţa de a se întâmpla ceva frumos şi în oraşul nostru. Becheru spune că vrea contract. I se spune da. Că vrea garanţie a lucrării. I spune că se dă, de mai multe ori i se spune că i se dă, dar el tot intervine şi cere repetat. Dacă vede că legal nu e nicio problemă, cere să i se văruiască şi scara pe interior, să i se schimbe uşa, să i se pună camere de luat vederi şi să se văruiască şi pentru spaţiile comerciale de la parterul blocurilor. Totul, în încercarea disperată de a nu se mai face nimic şi de a obţine probe pentru denunţ. P.S. Observaţi şi cum se poate «proba» o infracţiune de spălare a banilor. La un moment dat, nervos după discuţii de două ore în care nu se ajungea la niciun rezultat şi apăruseră acuzaţii cu DNA şi infracţiunea de spălare de bani, constructorul spune că banii lui şi-i spală el. La nervi, sub formă de glumă. Nu mai faceţi glume! Unii le iau ca atare şi te trimit în judecată... Halucinant!", a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu DNA
Parteneri
Mama fetiţei omorâte în Bucureşti a mărturisit cine i-a ucis copilul
x close