Antena 3 CNN Actualitate Noi informații-bombă despre dosarul lui Tăriceanu

Noi informații-bombă despre dosarul lui Tăriceanu

Noi informații-bombă despre dosarul lui Tăriceanu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
07 Noi 2018   •   20:07

DNA cere Parlamentului avizarea urmăririi penale împotriva președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la 10 ani de când era prim-ministru, pentru că ar fi semnat două acte adiționale privind Microsoft.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de luare de mită.

"Pe procedură, se cere avizul, se pleacă de la DNA către Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție, în atenția Procurorului General a României, Augustin Lazăr. El repartizează această lucrare unui consilier din subordine, iar consilierul este cel care întocmește documentația și trimite către Senat.

Sursele declară că încă de săptămâna trecută s-ar fi primit la Parchetul General această solicitare din partea celor de la DNA. Acum însă, pe procedură, dacă se va da aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, a doua zi președintele Senatului va fi chemat la DNA, i se va aduce la cunoștință acest lucru, pentru a da o declarație", explică reporterul Antena 3 Roxana Ciucă.

Potrivit informațiilor obținute de Berta Popescu, senior editor Antena 3, procurorii îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu, că ar fi luat 2 milioane de euro mită.

"Procurorul de caz este unul dintre procurorii importanți din DNA, Marius Bulancea, apropiat al doamnei Kovesi. El este cel care se ocupă de acest dosar și vorbim despre acuzații de luare de mită în acest dosar. Presupusa mită nu este chiar una mică - vorbim de 2 milioane de euro. Procurorii susțin că acești bani i-ar fi primit Călin Popescu Tăriceanu prin intemediul firmei de consultanță, banii ajungând la aceasta prin intermediul altor firme", e explicat Berta Popescu.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close