DNA, despre sms-urile de la CSM: Nu rezultă aspectele unei fapte de competenţa DNA

de A.M.P    |    28 Feb 2013   •   16:37
DNA, despre sms-urile de la CSM: Nu rezultă aspectele unei fapte de competenţa DNA Foto: Agerpres

Procurorul şef interimar al DNA, Laura Oprean, a declarat joi, la bilanţul instituţiei pe 2012, că în scandalul privind sms-urile ce ar fi fost transmise între procurori din CSM nu sunt conturate elemente specifice unei infracţiuni care să poată fi cercetată de procurorii anticorupţie, informează Mediafax.
   
Oprean a răspuns unei întrebări pe acest subiect, arătând că, din materialele de presă în care era divulgate o serie de presupuse sms-uri ce ar fi fost transmise între procurori din Consiliul Superior al Magistraturii, unii cu funcţie de conducere în acest for, nu rezultă elemente ale constituirii vreunei fapte care să fie de competenţa de cercetare a procurorilor anticorupţie.

Dezvăluiri incredibile! Cum sunt aranjate voturile la vârful CSM şi cine sunt "patrupezii" din Consiliu

"Din sms-urile difuzate în materialele de presă nu au rezultat aspecte specifice a unei infracţiuni de comepetenţa DNA. Înainte de toate, se ia în calcul competenţa pe faptă până la competenţa privind calitatea persoanei", a declarat Laura Oprean.
   
Sms-urile ce ar fi fost transmise între procurori ai CSM au fost invocate în mod aluziv şi la ultima şedinţă a Consiliului, când judecătorul Mircea Aron a spus că în acest for ar fi patru tabere, el făcând parte singur din cea de-a patra.

Aron a continuat referindu-se la faptul că patru vine de la "patrupezi", făcând aluzie la sms-uri pe care le-ar fi primit Bogdan Gabor legat de modul de a vota în Plenul CSM.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close