Antena 3 CNN Actualitate DNA, un nou dosar penal pentru abuz în serviciu la Primăria Craiova

DNA, un nou dosar penal pentru abuz în serviciu la Primăria Craiova

DNA, un nou dosar penal pentru abuz în serviciu la Primăria Craiova
Sursa foto: Foto: Facebook/PSD Dolj
05 Oct 2016   •   15:49

Procurorii DNA au început urmărirea penală „in rem“ pentru abuz în serviciu în privința modului în care Asociația Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 a cheltuit ilegal un milion de euro din bani publici cu acordul primăriei. Deocamdată,  procurorii nu au pus sub acuzare nici o persoană, ci strâng probe, scrie GDS.

Potrivit unui raport al Camerei de Conturi Dolj, Primăria Craiova și asociația au cheltuit circa un milion de euro încălcând Legea achizițiilor publice, a finanțelor publice locale și legea de finanțare și funcționare a organizațiilor neguvernamentale.

„Pe rolul DNA – Serviciul Teritorial Craiova se află în lucru un dosar care vizează aspectele menționate de dumneavoastră. În acest moment, în cauză se desfășoară acte de urmărire penală doar cu privire la faptă („in rem“), cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă“, a precizat DNA.

 

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close