Antena 3 CNN Actualitate DNA şi-a motivat recursul în dosarul eliberării lui Adrian Năstase

DNA şi-a motivat recursul în dosarul eliberării lui Adrian Năstase

DNA şi-a motivat recursul în dosarul eliberării lui Adrian Năstase
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Mar 2013   •   13:21

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi-au motivat recursul la decizia de punere în libertate a fostului premier Adrian Năstase, luni, iar dosarul s-a întors la Judecătoria Sectorului 4.

De acolo, dosarul va fi trimis la Tribunalul Bucureşti care va da un termen pentru judecarea recursului.

Fostul premier Adrian Năstase a avut un comportament foarte bun pe perioada detenţiei, nu a avut nici o sancţiune, iar perioada petrecută după gratii a fost suficientă pentru reeducare sa, a apreciat instanţa care a decis eliberarea condiţionată din închisoare a fostului prim-ministru.

"Cu privire la condiţia , instanţa constată că este îndeplinită în condiţiile în care caracterizarea ataşată procesului-verbal atestă că deţinutul a avut un comportament conform întru totul cu exigenţele şi rigorile pe care le presupune mediul carceral, nefiind sancţionat niciodată", se mai arată în motivarea instanţei.

Pe 12 februarie, Judecătoria sectorului 4 a admis cererea lui Adrian Năstase de eliberare înainte de termen, însă decizia nu este definitivă, ea fiind deja atacată de Parchet.

Adrian Năstase este încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".



×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close