Antena 3 CNN Actualitate Documentele financiare nu vor mai fi arhivate 50 de ani | Legea contabilităţii a fost modificată

Documentele financiare nu vor mai fi arhivate 50 de ani | Legea contabilităţii a fost modificată

Documentele financiare nu vor mai fi arhivate pentru 50 de ani, ci doar pentru cinci ani, după ce Legea contabilităţii a fost modificată, astăzi, de Camera Deputaţilor.

Documentele financiare nu vor mai fi arhivate 50 de ani | Legea contabilităţii a fost modificată
Sursa foto: Hepta | Face to Face / Bilderbox
de Georgiana Adam    |    08 Iun 2022   •   14:25

Deputaţii au adoptat, astăzi, proiectul de modificare a legii contabilităţii, iar principala schimbare vine pentru perioada de arhivare a documentelor financiar-contabile.

Dacă până acum, pentru astfel de documente legea prevedea păstrarea în arhivă pentru o perioadă de 50 de ani, noua lege prevede o perioadă de numai cinci ani de arhivare.

"Începând cu data de 1 ianuarie 2023, statele de salarii pentru care angajatorul are o declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă, pe beneficiari de venit, conform prevederilor legale sau pentru care angajatorul are obligaţia legală de a depune declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, se păstrează timp de 5 ani", se arată în document.

Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Drept urmare, legea va merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, urmând ca, după ce este promulgată, să fie publicată în Monitorul Oficial, moment în care va intra în vigoare.

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close