Antena 3 CNN Actualitate Doi bărbaţi, suspecţi că ar fi infectaţi cu virusul West Nile, sunt internaţi la Spitalul Judeţean Tulcea (VIDEO)

Doi bărbaţi, suspecţi că ar fi infectaţi cu virusul West Nile, sunt internaţi la Spitalul Judeţean Tulcea (VIDEO)

Doi bărbaţi, suspecţi că ar fi infectaţi cu virusul West Nile, sunt internaţi la Spitalul Judeţean Tulcea (VIDEO)
Sursa foto: Foto: www.rivm.nl
14 Aug 2010   •   12:05

Suspiciune de infecţie cu virusul West Nile în România. Doi bărbaţi sunt internaţi la Spitalul Judeţean Tulcea. Probele lor au fost trimise la Institutul Cantacuzino. Boala West Nile are simptome asemănătoare cu o viroză - febră, dureri intense de cap, vărsături şi dureri musculare.

Cei doi bărbaţi suspectaţi că ar fi purtători ai virusului West Nile sunt din Tulcea şi sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Autoritatea de Sănătate Publică din Tulcea aşteaptă din partea Institutului 'Cantacuzino' din Bucureşti confirmarea sau infirmarea a două suspiciuni de infecţii.

Simptomele meningitei West Nile sunt similare unei viroze: febră, dureri intense de cap , vărsături, dureri musculare.

Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om. Virusul este comun în Africa, Asia Centrala si de Vest si Orientul Mijlociu.

În 1996, România s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa. Prin urmare, începand cu anul 1997, autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere al acestei infecţii. Prin acest sistem anul trecut au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire. În această perioadă este în plină derulare, până în octombrie, un program special de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile.

Specialiştii în sănatate publica din Ministerul Sănătăţii recomanda populatiei să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice repelente de îndepartare a ţânţarilor. De asemenea trebuie îndepărtate din jurul locuinţelor recipientele cu apă stătută.

Prevenirea meningitei West Nile:

  • purtarea de haine cu mâneci lungi
  • produse împotriva ţânţarilor
  • plase speciale la uşi şi la ferestre
  • îndepărtarea surselor de apă stătută

Rata de mortalitate este de circa 4% din cazurile înregistrate. Până acum cercetătorii nu au descoperit un vaccin pentru virusul West Nile.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: west nile virus barbati spital
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close