Antena 3 CNN Actualitate Doi deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă s-au spânzurat în aceeaşi celulă

Doi deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă s-au spânzurat în aceeaşi celulă

Doi deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă s-au spânzurat în aceeaşi celulă
Sursa foto: Foto: persian2english
de S.T.    |    12 Iul 2012   •   09:57

Doi bărbaţi aflaţi în arest preventiv la Penitenciarul Poarta Albă, unul, fost poliţist, închis după ce şi-a omorât mama cu mai multe lovituri de cuţit, iar celălalt după ce şi-a omorât soţia în bătaie, s-au spânzurat în camera de detenţie miercuri seară, fiind găsiţi de personalul instituţiei, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă, cei doi, Marius Ionuţ Magda şi Doru Asavei, se aflau în refuz de hrană, protestând astfel faţă de modul în care se desfăşurau anchetele în cazurile lor.

Astfel, Ionuţ Magda, fostul poliţist, era nemulţumit că în urma expertizei psihiatrice s-a constatat că avea discernământ în momentul comiterii crimei, iar Asavei susţinea că soţia sa nu a decedat în urma bătăii primite, ci pentru că ar fi avut o serie de probleme medicale. 

Miercuri seară, cu ocazia apelului de seară, în jurul orei 19.30, gardienii i-au găsit pe cei doi spânzuraţi, în camera de detenţie, unul folosind un şiret, iar celălalt mai multe cârpe legate.
   
Fostul poliţist Marius Ionuţ Magda fusese închis după ce, în luna martie a acestui an, recent ieşit din penitenciar unde ispăşise o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare pentru tentativă la viol, şi-a omorât mama cu mai multe lovituri de cuţit. El se afla în stare de arest preventiv, fiind trimis în judecată, la începutul lunii iunie, pentru omor deosebit de grav.

Doru Asavei, tată a şase copii, a fost arestat în 7 iunie, după ce şi-a omorât soţia în bătaie. Şi el a fost trimis în judecată, în 28 iunie, sub acuzaţia de omor calificat.

×
Subiecte în articol: deținuti
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close