x close

Doi dintre cei patru militari români răniți în Afganistan, transferați la un spital din Germania. Care e starea lor de sănătate

16 Apr 2019   •   16:16
Doi dintre cei patru militari români răniți în Afganistan, transferați la un spital din Germania. Care e starea lor de sănătate

Doi dintre cei patru militari români răniți sâmbătă în Afganistan au fost transportați luni la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament de specialitate. Cristian Gabăr şi Ionel Cristea sunt în stare stabilă. 

Cât despre ceilalți doi, Cosmin Cătălin Goleanu a rămas internat în spitalul  militar al Bazei Aeriene Kandahar pentru investigaţii suplimentare, iar plutonier Dănuţ Donţu a fost externat, dar rămâne în continuare sub supraveghere medicală, potrivit Adevărul. 

Cei patru militari români au fost răniți sâmbătă, în Provincia Kandahar din Afganistan. Coloana de vehicule blindate operată de Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” în care se aflau militarii a fost atacată. 

Militarii se aflau în misiune, executau o misiune în Provincia Kandahar. Coloana de vehicule blindate, care sunt rezistente la explozii, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor executat de insurgenți. Atacul a fost respins de militarii români, aceștia primind și sprijin aerian și terestru de la forțele americane”. 

Citiți și Cine sunt cei patru militari români răniți în Afganistan

Parteneri
Parteneri
sati