Antena 3 CNN Actualitate Doina Cornea: Avem nevoie de monarhie. Înseamnă stabilitate. Monarhia constituţională, cea mai potrivită poporului român

Doina Cornea: Avem nevoie de monarhie. Înseamnă stabilitate. Monarhia constituţională, cea mai potrivită poporului român

Doina Cornea: Avem nevoie de monarhie. Înseamnă stabilitate. Monarhia constituţională, cea mai potrivită poporului român
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Oct 2011   •   14:25

Fosta disidentă Doina Cornea a susţinut, marţi, că Regele Mihai I "a pus degetul pe toate rănile fundamentale" ale poporului român în discursul "excelent" rostit în Parlament şi şi-a exprimat speranţa ca atât politicienii, cât şi cetăţenii simpli să fi înţeles ceva, informează Mediafax.
   
"A fost un discurs excelent rostit de Majestatea Sa în Parlament şi sper ca lumea, atât policienii, cât şi cetăţenii simpli, să fi înţeles ceva. Discursul m-a impresionat, Regele Mihai I a pus degetul pe toate rănile noastre fundamentale. Am apreciat luciditatea, ordinea în gândire, bunătatea şi generozitatea Majestăţii Sale. A fost un discurs fără ură", a declarat, marţi, Doina Cornea.
   
Ea a afirmat că este monarhistă de când se ştie şi a subliniat că României i se potriveşte monarhia ca formă de organizare statală.
   
"Avem nevoie de monarhie, care înseamnă stabilitate. Monarhia constituţională este ceea ce i se potriveşte cel mai bine poporului român. României i se potriveşte monarhia ca formă de organizare statală", a spus Doina Cornea.
   
Regele Mihai a susţinut, marţi, un discurs în Parlament, într-o şedinţă solemnă dedicată împlinirii vârstei de 90 de ani, el fiind însoţit de de principesa Margareta şi de principele Radu.

La şedinţa Camerelor reunite au asistat foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constanescu, fostul premier Petre Roman, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
   
De la şedinţă, care a început cu intonarea imnului naţional şi a fost prezidată de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, au absentat preşedintele Camerei Deputaţilor, care participă la o vizită la Tbilisi (Georgia), premierul Emil Boc, dar şi preşedintele Traian Băsescu.
   
Regele Mihai a fost îndelung aplaudat de cei prezenţi, atât la începutul evenimentului, cât şi la final.

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close