Antena 3 CNN Actualitate Dosarul cu șină și copiile legalizate, eliminate din instituțiile publice. Ionuț Stroe: "Tot ce înseamnă comportament vechi pe hârtie va fi decontat de instituții"

Dosarul cu șină și copiile legalizate, eliminate din instituțiile publice. Ionuț Stroe: "Tot ce înseamnă comportament vechi pe hârtie va fi decontat de instituții"

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, e precizat astăzi, la Antena 3 CNN, care este data limită până la care toate instituțiile publice din România trebuie să elimine dosarul cu șină pentru soluționarea cererilor pentru furnizarea unui serviciu public.

Dosarul cu șină și copiile legalizate, eliminate din instituțiile publice. Ionuț Stroe: "Tot ce înseamnă comportament vechi pe hârtie va fi decontat de instituții"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    05 Ian 2023   •   14:49

"Instituțiile publice din România au la dispoziție 180 de zile pentru a dezvoltă aceste instrumente online și această interfață mult mai prietenoasă și mai la îndemână utilizatorilor.", a precizat Ionut Stroe, la Antena 3 CNN.

"Dacă vor există sincope, iar dacă nu vor există posibilități în cadrul instituțiilor să se conformeze, tot ce înseamnă comportament vechi pe hârtie în relația cu cetățeanul , va fi decontat și susținut financiar de către instituții.", a mai explicat acesta.

Potrivit legii promulgate ieri de președintele Klaus Iohannis, instituțiile "nu pot solicita persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, dosare, dosare cu șină, precum și niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie”.

Deputaţii au votat pe 7 decembrie legea care prevede ca interdicţia de a solicita copii după acte emise de instituţii publice să fie extinsă şi la nivel local, nivel de universităţi şi companii de utilităţi.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close