Dosarul agresorului baschetbalistului Chauncey Hardy va fi rejudecat de Tribunalul Giurgiu

de A.M.P    |    11 Sep 2012   •   12:56
Dosarul agresorului baschetbalistului Chauncey Hardy va fi rejudecat de Tribunalul Giurgiu Foto: shuspectrum.wordpress.com
Dosarul agresorului baschetbalistului Chauncey Hardy va fi rejudecat de Tribunalul Giurgiu printr-o hotărâre definitivă a Instanţei supreme, decizia de condamnare la cinci ani de închisoare fiind astfel desfiinţată, informează Mediafax.
    
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis atât recursul formulat de Ionuţ Tănăsoaia împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de condamnare la cinci ani de închisaore cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, cât şi contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care au cerut o pedeapsă mai mare.
   
Astfel, instanţa supremă a desfiinţat atât decizia Curţii de Apel Bucureşti, cât şi hotărârea din 22 februarie a Tribunalului Giurgiu de condamnare la cinci ani de închisoare a lui Ionuţ Adrian Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit după ce a fost lovit cu pumnul în faţă, în urma unei altercaţii într-un club din Giurgiu, în toamna anului trecut.

Judecătorii instanţei supreme au dispus ca dosarul să fie trimis pentru rejudecare la Tribunalul Giurgiu.
   
Instanţa a mai dispus ca Ionuţ Tănăsoaia să fie judecat în continuare în stare de arest.
   
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis în parte contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu şi i-au majorat pedeapsa lui Ionuţ Tănăsoaia pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice de la un an la un an şi opt luni de închisoare. Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată cu recurs la instanţa supremă.
       
Ionuţ Adrian Tănăsoaia spunea atunci în faţa instanţei că nu a făcut altceva decât să încerce să aplaneze situaţia şi că cele petrecute în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în clubul din Giurgiu au fost pur şi simplu o întâmplare.
       
Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy şi-a pierdut viaţa a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.
       
Medicii legişti au stabilit că moartea lui Hardy a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie şi dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.
   

x close