Antena 3 Actualitate Dosarul Portbagajul: Mihai Bucurenciu află dacă i se va anula pedeapsa cu închisoarea

Dosarul Portbagajul: Mihai Bucurenciu află dacă i se va anula pedeapsa cu închisoarea

28 Sep 2009   •   09:48
Dosarul Portbagajul: Mihai Bucurenciu află dacă i se va anula pedeapsa cu închisoarea

Omul de afaceri Mihai Bucurenciu, celebru pentru implicarea sa în dosarul Portbagajul, află luni dacă instanţa va aproba contestaţia în anulare la pedeapsa de 10 ani de închisoare. Bucurenciu a fost condamnat în lipsă, în anul 2003, la zece ani de detenţie pentru sechestrare de persoane.

La începutul lunii iulie 2009, Mihai Bucurenciu a fost arestat în autogara din Râmnicu Vâlcea. Era dat în urmărire internaţională încă din 2003, când a fugit din ţară pentru a scăpa de o condamnare la 10 ani de închisoare pentru sechestrare de persoane, în aşa-numitul dosar Portbagajul.

În 2000, Mihai Bucurenciu a reclamat că din portbagajul maşinii sale au dispărut 420 de mii de dolari şi un kilogram de bijuterii de aur. În loc să meargă la poliţie, şi-a făcut singur dreptate. A avut sprijinul fraţilor "Gea­mă­nu". Împreună, l-au găsit vinovat de furt pe Valentin Răducan, pe care l-au sechestrat şi torturat timp de aproape o lună.

În 13 octombrie 2003, instanţa supremă a hotărât condamnarea la câte zece ani de închisoare a lui Mihai Bucurenciu, Amet Metin şi Ilie Alexandru (zis Sandu Geamănu), pentru lipsire de libertate.

În timpul anchetei au apărut informaţii surprinzătoare. Bucurenciu a acuzat atunci că şefii Poliţiei Bucureşti ar fi fost într-o legătură strânsă cu infractorii.

În urma veri­ficărilor Ministerului de Interne, şefului Poliţiei Ca­pitalei, Mircea Bot a fost destituit.

Nici până acum, nimeni nu ştie cu adevărat ce s-a întâmplat cu banii de la care a început scandalul, nici cine sunt cei care i-au furat.


Antena 3Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close