Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Portbagajul: Mihai Bucurenciu află dacă i se va anula pedeapsa cu închisoarea

Dosarul Portbagajul: Mihai Bucurenciu află dacă i se va anula pedeapsa cu închisoarea

Dosarul Portbagajul: Mihai Bucurenciu află dacă i se va anula pedeapsa cu închisoarea
28 Sep 2009   •   09:48

Omul de afaceri Mihai Bucurenciu, celebru pentru implicarea sa în dosarul Portbagajul, află luni dacă instanţa va aproba contestaţia în anulare la pedeapsa de 10 ani de închisoare. Bucurenciu a fost condamnat în lipsă, în anul 2003, la zece ani de detenţie pentru sechestrare de persoane.

La începutul lunii iulie 2009, Mihai Bucurenciu a fost arestat în autogara din Râmnicu Vâlcea. Era dat în urmărire internaţională încă din 2003, când a fugit din ţară pentru a scăpa de o condamnare la 10 ani de închisoare pentru sechestrare de persoane, în aşa-numitul dosar Portbagajul.

În 2000, Mihai Bucurenciu a reclamat că din portbagajul maşinii sale au dispărut 420 de mii de dolari şi un kilogram de bijuterii de aur. În loc să meargă la poliţie, şi-a făcut singur dreptate. A avut sprijinul fraţilor "Gea­mă­nu". Împreună, l-au găsit vinovat de furt pe Valentin Răducan, pe care l-au sechestrat şi torturat timp de aproape o lună.

În 13 octombrie 2003, instanţa supremă a hotărât condamnarea la câte zece ani de închisoare a lui Mihai Bucurenciu, Amet Metin şi Ilie Alexandru (zis Sandu Geamănu), pentru lipsire de libertate.

În timpul anchetei au apărut informaţii surprinzătoare. Bucurenciu a acuzat atunci că şefii Poliţiei Bucureşti ar fi fost într-o legătură strânsă cu infractorii.

În urma veri­ficărilor Ministerului de Interne, şefului Poliţiei Ca­pitalei, Mircea Bot a fost destituit.

Nici până acum, nimeni nu ştie cu adevărat ce s-a întâmplat cu banii de la care a început scandalul, nici cine sunt cei care i-au furat.


Antena 3



×
Subiecte în articol: dosar instanta contestatie pedeapsa inchisoare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close