Antena 3 CNN Actualitate Dr. Cătălina Poiană: Persoanele supraponderale sau cu diabet sunt mai expuse în cazul infecției cu COVID-19

Dr. Cătălina Poiană: Persoanele supraponderale sau cu diabet sunt mai expuse în cazul infecției cu COVID-19

Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, a explicat, la Antena 3, de ce persoanele supraponderale sau cu diabet sunt mai expuse în cazul infecție cu COVID-19.

Dr. Cătălina Poiană: Persoanele supraponderale sau cu diabet sunt mai expuse în cazul infecției cu COVID-19
08 Mai 2020   •   23:25

"Diabetul zaharat reprezintă o situație care care pune pacientul la mare risc. COVID-19 nu reprezintă un risc mai mare pentru pacienții cu diabet zaharat decât îl reprezintă spre exemplu alte infecții ale tractului respirator sever de origine bacteriană sau de origine virală, dar este evident faptul că pacienții cu diabet zahharat au și o evoluție mai severă, că de-a lungul evoluției pot apărea mai multe complicații și pot să aibă un grad mai mare de mortalitate și în general un pacient COVID-19 pozitiv cu diabet zaharat are mai multe șanse să ajungă în serviciile de reanimare decât un pacient fără diabet.

Diabetul, ca și bolile cardiovasculare, ca și unele neoplazii sau unele boli pulmonare cronice pun pacienții la risc de a avea o evoluție mai severă în cadrul unei nefericite contactări a infecției cu acest nou tip de coronavirus", a spus prof. dr. Cătălina Poiană, într-un interviu acordat Mirelei Voicu.

×
Subiecte în articol: Dr. Cătălina Poiană Subiectiv
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close