Antena 3 Actualitate Dragnea, despre taxe: Autorităţile locale să aplice legislaţia în vigoare şi să indexeze cu 16%

Dragnea, despre taxe: Autorităţile locale să aplice legislaţia în vigoare şi să indexeze cu 16%

07 Ian 2013   •   13:24
Dragnea, despre taxe: Autorităţile locale să aplice legislaţia în vigoare şi să indexeze cu 16%
Sursa foto: Foto: Intact Images

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, răspunzând unei întrebări privind acţiunea autorităţilor locale privind taxele şi impozitele, că acestea trebuie să aplice, deocamdată, legislaţia în vigoare, respectiv să le indexeze cu 16%, urmând să vadă ce este de făcut când Guvernul va emite Ordonanţa, informează Mediafax.
   
"Eu rog autorităţile locale să se uite cu atenţie la actele normative în vigoare la ora la care vorbim. Există un Cod Fiscal în vigoare şi există o Hotărâre de Guvern prin care s-au indexat impozitele şi taxele locale pe care trebuie să o aplice. Când va apare Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal, o să o citească şi o să vadă ce au de făcut, deocamdată ei trebuie să aplice legislaţia în vigoare",  a spus Dragnea.
   
Întrebat dacă acest lucru înseamnă ca autorităţile locale să mărească taxele şi impozitele cu 16%, Dragnea a răspuns: "Da. Vom veni cu un act normativ care să le dea posibilitatea să le măreasă sau nu, sau să revină la cele de dinainte".
   
El a mai spus că Ordonanţa mai are de aşteptat până va fi emisă de către Guvern pentru că la data şedinţei de Guvern nu era promulgată Legea de abilitare a Executivului de a emite ordonanţe.
   
Întrebat ce se va întâmpla cu cei care au plătit deja la începutul lunii şi dacă vor trebui să revină pentru a plăti diferenţa, Dragnea a răspuns: "Nu. La sfârşitul anului 2012 a fost publicată Hotărârea de Guvern de indexare a taxelor şi impozitelor locale. Administraţiile locale trebuie să respecte legislaţia în vigoare, indiferent care este ea".Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close