Antena 3 CNN Actualitate Dragoş Bîlteanu, reţinut de procurorii DIICOT. Soţul Cristinei Rus este acuzat într-un dosar care ar putea zgudui piaţa financiară din România

Dragoş Bîlteanu, reţinut de procurorii DIICOT. Soţul Cristinei Rus este acuzat într-un dosar care ar putea zgudui piaţa financiară din România

Dragoş Bîlteanu, reţinut de procurorii DIICOT. Soţul Cristinei Rus este acuzat într-un dosar care ar putea zgudui piaţa financiară din România
Sursa foto: Foto: zf.ro
09 Dec 2014   •   08:12

Soţul cântăreţei Cristina Rus, Dragoş Bîlteanu, a fost reţinut de procurorii DIICOT. Alături de el sunt reţinute şi alte patru persoane, din cei 25 de suspecţi care au fost audiaţi. Tânărul milionar este acuzat într-un dosar care ar putea zgudui piaţa financiară din România.

Anchetatorii spun că Dragoş Bîlteanu, alături de tatăl său şi de membri importanţi din conducerea Societăţilor de Investiţii Financiare, ar fi delapidat SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana.

Anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de peste 13 milioane de euro. Cei patru suspecţi care au fost reţinuţi vor fi prezentaţi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Preşedintele SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, precum şi alţi patru suspecţi au fost reţinuţi după ce au răspuns, timp de mai multe ore, la întrebările procurorilor care îi acuză de delapidare şi spălare de bani.

25 de persoane au fost audiate în acest dosar după un maraton al percheziţiilor făcute în Bucureşti, Ilfov şi Arad la domiciliile suspecţilor, de unde anchetatorii au ridicat saci cu documente.

Bîlteanu, tânărul milionar aflat pe locul 38 în Topul Forbes, este suspectat că, împreună cu managerii altor firme, dar şi cu membri ai unor societăţi de investiţii au cumpărat acţiuni prin intermediul unor societăţi offshore, ajungând să deţină peste plafonul maxim de 5% din capital. Cu ajutorul unor brokeri, ar fi făcut achizitii fictive, care au dus la majorarea acţiunilor.

În anchetă este implicat şi vicepreşedintele SIF Muntenia, Andrei Diaconescu, care este deocamdată citat doar ca martor.

Dragoş Bîlteanu are o avere estimată la 90 de milioane de euro. Iar afacerile sale se desfăşoară în domeniul imobiliar, în energie şi turism.

×
Subiecte în articol: frauda fiscala
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close