Drapelul României, arborat de trei jandarmi montani şi un salvamontist pe vârgul Parângul Mare, de Ziua Naţională

de G.S.    |    01 Dec 2012   •   12:59
Drapelul României, arborat de trei jandarmi montani şi un salvamontist pe vârgul Parângul Mare, de Ziua Naţională Foto: Mediafax

O echipă formată din trei jandarmi montani şi un salvamontist a arborat drapelul României pe cel mai înalt vârf din ţară accesibil în luna decembrie, Parângul Mare (2.519 metri), distanţa până la vârf fiind parcursă în patru ore, pe jos, pe viscol, la temperaturi sub limita îngheţului.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, locotenentul Nicolae Răducu, jandarmii montani din cadrul postului Parâng, însoţiţi de un salvamontist, au ridicat drapelul naţional pe cea mai înaltă culme din ţară accesibilă în luna decembrie, vârful Parângul Mare (2.519 metri) din judeţul Hunedoara, conform Mediafax.
   
"Deşi jandarmii montani şi salvamontiştii ne-au obişnuit să înfrunte muntele şi vremea rea pentru a salva vieţile celor aflaţi în dificultate, cu ocazia Zilei Naţionale au fost din nou pe munte pentru un scop la fel de nobil. De această dată, au urcat pe vârful Parângul Mare pentru ca, de Ziua Naţională, drapelul tricolor să fluture la înălţime. Traseul străbătut de cei trei jandarmi montani şi de un salvamontist s-a desfăşurat pe o vreme deloc prietenoasă, cu viscol, ceaţă şi temperatură cu mult sub 0° C. Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere. În data de 30 noiembrie, în jurul orei 08.00, jandarmii montani şi salvamontistul au pornit din staţiunea Parâng către vârful Parângul Mare, purtând cu ei drapelul naţional. După patru ore, au atins cota 2.519 şi au fixat hampa drapelului de borna care marchează vârful montan. Traseul de întoarcere a fost la fel de dificil", a declarat locotenentul Răducu.
   
Vârful Parângul Mare este cel mai înalt din ţară după vârfurile montane din Munţii Făgăraş.

x close