Antena 3 CNN Actualitate Drepturile şi obligaţiile pacientului român. Ocupăm primul loc în Europa la mortalitatea provocată de cancerul de col uterin, deşi se fac teste gratuite pentru depistarea bolii

Drepturile şi obligaţiile pacientului român. Ocupăm primul loc în Europa la mortalitatea provocată de cancerul de col uterin, deşi se fac teste gratuite pentru depistarea bolii

Drepturile şi obligaţiile pacientului român. Ocupăm primul loc în Europa la mortalitatea provocată de cancerul de col uterin, deşi se fac teste gratuite pentru depistarea bolii
Sursa foto: Foto: blog.drmalpani.com
25 Sep 2014   •   19:10

Pacienţii români se plâng oricui le iese în cale că lipsa de interes a personalului medical, şpaga sau condiţiile din spitale le fac suferinţa şi mai grea. E drept că mulţi nu cunosc nici drepturile şi nici obligaţiile de pacient.

România este pe locul 30 în Europa la capitolul informare, aşa că o serie de asociaţii de protecţie a consumatorului  au lansat cea mai mare campanie de informare despre drepturile şi obligaţiile pacientului.

Campania se numeşte " Fii un pacient activ" şi este susţinută şi de asociaţiile de medici de familie, dar şi de Ministerul Sănătăţii.

Românii sunt pe primul loc în Europa la mortalitatea din cauza cancerului de col uterin, deşi se fac teste gratuite de depistare a lui. La fel şi la tuberculoză, chiar dacă şi în ţara noastră există programe de prevenţie.

Foarte mulţi copii cu vârste mai mici de 5 ani mor în România pentru că nu sunt vaccinaţi corect şi la timp.

Pentru ca aceste cifre să scadă, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a lansat cea mai mare campanie de informare a pacienţilor, Fii un pacient activ.

Dreptul la un tratament de calitate, dreptul de a afla şi alte opinii medicale sau dreptul la consultaţii preventive sunt doar o parte dintre avantajele pe care românii nu le cunosc şi nu le cer.



×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close