Antena 3 CNN Actualitate Helmut Duckadam iese din poartă şi trece la atac: "Nu îmi fac nicio speranţă că guvernanţii s-ar îndrepta spre sport"

Helmut Duckadam iese din poartă şi trece la atac: "Nu îmi fac nicio speranţă că guvernanţii s-ar îndrepta spre sport"

Helmut Duckadam a lansat un atac dur la adresa guvernanţilor. Marele sportiv îi acuză pe aceștia că nu acordă deloc importanță sportului.

Helmut Duckadam iese din poartă şi trece la atac: "Nu îmi fac nicio speranţă că guvernanţii s-ar îndrepta spre sport"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Gabriel Dano    |    22 Aug 2022   •   18:15

Fostul portar îi acuză ca-și fac poze cu sportivii, după care își văd de treaba lor. Atacul lui Duckadam vine în contextul în care ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a comis o nouă gafă: acesta nu mers la aeroport să-i aştepte pe medaliaţii de la Campionatele Europene de canotaj, deşi era un obicei să întâmpine sportivii cu performanţe.

Oficialul s-a fotografiat câteva zile mai târziu cu David Popovici.

”Guvernanţii sunt o ruşine din punctul meu de vedere, cu ministrul Sportului în frunte, care n-au binevoit nici măcar să meargă să îi aştepte pe aceşti sportivi.

Cât despre bani, probabil că se va face o rectificare de buget sau s-a făcut deja, în care se vor mai creşte banii la partide, cu vreo 5 milioane de euro, iar sportul va rămâne din nou cel mai sărac dintre toate ministerele. Poate cel de cultură e mai sărac.

Nu îmi fac nicio speranţă că guvernanţii s-ar îndrepta spre sport, le place să strângă o mână, să facă o poză şi atâta tot”, a spus Duckadam pentru Orange Sport.

Lotul de canotori medaliați la Munchen s-a întors acasă. Sportivii au fost uitaţi de stat

România a încheiat Europenele desfăşurate între 11 şi 14 august la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală. Niciun oficial al statului nu i-a aşteptat pe sportivi la aeroport.

Ne umplem de mândrie naţională, pe Facebook, ori de câte ori un sportiv de-al nostru ajunge la o performanţă. Toţi cei cu funcţii importante în stat se laudă cu munca şi succesul sportivilor români chiar dacă pentru sportul nostru niciun politician nu mişcă un deget.

Nici astăzi, când parte dintre medaliaţii cu aur la europene s-au întors acasă, niciun oficial al statului nu s-a obosit să-i primească, să le strângă mâna şi eventual să apară într-o poză. Azi, e liber naţional! 

Cinci medalii de aur. Niciun politician la aeroport

Aurul a fost adus de sportivii români care au participat la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen. După ce au cucerit 5 medalii de aur şi 3 bronz, la întoarcerea acasa, pe cei 39 de sportivi care au participat la campionat, nu i-a întâmpinat niciun oficial al statului.

Politicieni s-au fălit cu ei doar pe paginile reţelelor de socializare, şi-au asumat din victoria lor, ca şi cum vreodată, ar fi făcut ceva pentru performanţele lor. Azi, în ziua liberă, niciun dintre ei nu s-a dus să-i întâmpine la aeroport.

Lotul de canotaj al României, multiplu medaliat la Munchen, a revenit în ţară

România a câştigat opt medalii la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen: cinci de aur (dublu rame feminin, dublu rame masculin, două vâsle feminin, simplu vâsle feminin categoria uşoară şi 8+1 feminin) şi trei de bronz (patru rame feminin, patru rame masculin şi patru vâsle masculin).

La festivitatea de primire nu a participat Eduard Novak şi nici vreun alt reprezentant al Ministerului Sportului.

×
Subiecte în articol: Helmut Duckadam
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close