Antena 3 CNN Actualitate Dumitru Sechelariu este conştient, cooperant, cu parametrii funcţiilor vitale în limite

Dumitru Sechelariu este conştient, cooperant, cu parametrii funcţiilor vitale în limite

Dumitru Sechelariu este conştient, cooperant, cu parametrii funcţiilor vitale în limite
de O.P.    |    S.T.    |    06 Feb 2013   •   20:43
Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, este internat la Spitalul Floreasca. Acesta a fost operat, ieri, în urgenţă, la plămâni.

UPDATE- Fostul primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, operat marţi la Spitalul Floreasca din Capitală, este conştient, cooperant, cu parametrii funcţiilor vitale în limite şi necesită măsuri specifice de terapie intensivă, au precizat, miercuri seară, reprezentanţii unităţii sanitare, informează Mediafax

Fostul edil este cercetat într-un dosar de corupţie, pentru care a şi fost reţinut de procurorii DNA în 2010, dar mai apoi a fost eliberat de judecători.


În februarie 2010, Dumitru Sechelariu a fost operat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce a suferit un preinfarct. După câteva zile, el a fost reţinut de procurorii DNA într-un caz de corupţie. În aceeaşi zi i s-a făcut rău şi a ajuns la Spitalul Judeţean Bacău, unde a fost internat sub pază.

Fostul edil fusese reţinut în dosarul ce îl viza pe directorul societăţii Transport Public SA Bacău, Iuliean Şuţu. Acesta era acuzat că a oferit unor denunţători bani pentru a interveni pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bacău în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a fostul edil băcăuan.

Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacăului, din partea PSD, în perioada 1996-2004. În iunie 2005, el a fost arestat, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi şi achiziţii de terenuri, precum şi la atribuirea unor lucrări.

În perioada februarie 2000 - mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafaţa totală de care au beneficiat Sechelariu - prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deşteptarea SA - şi alte 15 persoane fizice şi juridice fiind de 80 de mii de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local Bacău, afimau procurorii anticorupţie.

Din totalul suprafeţei de teren cedate la schimb de Consiliul Local Bacău, Sechelariu şi societăţile comerciale Letea SA, Selena SRL şi Deşteptarea SA - la care acesta era acţionar - au beneficiat de 58 de mii de metri pătraţi, cu o valoare de aproximativ 40 de miliarde de lei, potrivit anchetatorilor.

Şi la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Dumitru Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept, fiind dus la Spitalul Universitar din Bucureşti.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close