Antena 3 CNN Actualitate După 5 ani de interdicţie, "luceafărul huilei" străluceşte din nou în Petroşani. Cozma a fost întâmpinat de câţiva ortaci

După 5 ani de interdicţie, "luceafărul huilei" străluceşte din nou în Petroşani. Cozma a fost întâmpinat de câţiva ortaci

După 5 ani de interdicţie, "luceafărul huilei" străluceşte din nou în Petroşani. Cozma a fost întâmpinat de câţiva ortaci
de O.P.    |    03 Dec 2012   •   05:51

 După 5 ani de interdicţie, Miron Cozma s-a întors în Petroşani. Fostul lider al minerilor, însotit de un grup de prieteni şi de soţia sa, a fost întâmpinat la intrarea in localitate de câţiva membri ai familiei şi de foşti ortaci.  Cozma va rămâne în Petroşani o săptămână, după care va avea dreptul să vină şi în Bucureşti.

Pentru prima oară după 1999 Miron Cozma a intrat în Petroşani.  Una dintre oprile sale a fost la Compania Naţională a Huilei.

În turul oraşului, alături de prieteni, fostul lider al minerilor s-a reîntors şi localul pe care îl frecventa înainte de a intra la închisoare.

De când a ieşit din penitenciar, lui Miron Cozma i-a fost permis să traverseze oraşul doar pentru a ajunge la mormântul părinţilor săi.

Miron Cozma a fost eliberat din penitenciar în 2007, după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat, condamnare dată de instanţă pentru mineriadele din 1991 şi 1999. Timp de 5 ani, după eliberare, el nu a avut voie să intre în Petroşani şi Bucureşti.



×
Subiecte în articol: Miron Cozma
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close