Antena 3 CNN Actualitate După reacţia Elenei Udrea, Băsescu ia măsuri drastice. Atac FĂRĂ PRECEDENT al lui Băsescu la "justiţia independentă": "Udrea e ca la Guantanamo"

După reacţia Elenei Udrea, Băsescu ia măsuri drastice. Atac FĂRĂ PRECEDENT al lui Băsescu la "justiţia independentă": "Udrea e ca la Guantanamo"

După reacţia Elenei Udrea, Băsescu ia măsuri drastice. Atac FĂRĂ PRECEDENT al lui Băsescu la "justiţia independentă": "Udrea e ca la Guantanamo"
de O.P.    |    01 Apr 2015   •   05:30

Traian Băsescu sare la gâtul procurorilor de dragul Elenei Udrea. Acesta compară tehnicile de anchetă din România cu cele din închisoarea americană Guantanamo. 

Într-un atac fără precedent la adresa celor pe care îi lăuda că apără justiţia independentă, fostul şef al statului a luat la ţintă şi serviciul secret american.

Fostul preşedinte spune că protejata sa, Elena Udrea, are parte de tratament asemănător deţinuţilor torturaţi de ofiţerii CIA în închisoarea Guantanamo.

"Nici eu ca mulţi alţii nu sunt de acord cu "guantamizarea ţării". De prea multe ori se pare parchetele apelează la idei de "Te bag la beci până spui ce a spus delatorul". Şi vă dau cazul Elenei Udrea, da. Aici pare a fi o ţinere la beci până spui ce a spus delatorul", a declarat ex-preşedintele.

În încercarea de a-i lua apărarea Elenei Udrea, Traian Băsescu a comparat arestul unde e ţinută protejata lui cu închisoarea americană de la Guantanamo, unde sînt ţinuţi suspecţii de terorism. Băsescu a adăugat că Udrea ar trebui să mintă ca să fie eliberată.

"La Gunatanamo şi ... îi ţineau până când spuneau ce doreau să audă ofiţerii CIA.     
Dar doamna Udrea ce ar trebui să spună domnule preşedinte?
-Eu cred că ar trebui să spună o minciună. Să spună că a primit geanta ca să... în care până şi ăsta secretarul general spune "Nu ştiu câţi bani au fost, i-aţi văzut?Nu ştiu".

Băsescu a găsit cuvinte de laudă şi despre Gala Bute, pentru a cărei organizare Elena Udrea a ajuns în arest preventiv.

În urmă cu două zile, într-o postare pe facebook, Elena Udrea l-a făcut răspunzător în aceeaşi măsură pe Traian Băsescu pentru organizarea Galei Bute, pentru că el a prezidat şedinţa de guvern în care a fost decisă implicarea ministerului Turismului în organizarea evenimentului.

×
Subiecte în articol: arest Elena Udrea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close