Antena 3 Actualitate După regionalizarea ţării va IZBUCNI lupta. Miza economică este uriaşă

După regionalizarea ţării va IZBUCNI lupta. Miza economică este uriaşă

de O.P.    |    21 Feb 2013   •   13:23
După regionalizarea ţării va IZBUCNI lupta. Miza economică este uriaşă

Cine controlează regiunile, controlează resursele. Asta au înţeles mulţi politicieni locali din planurile de reformă teritorial-admnistrativă, motiv pentru care, la puţin timp după ce proiectul de lege privind regionalizarea României a fost propus de actualul Executiv spre dezbatere publică, au şi început să circule liste cu viitorii guvernatori de regiuni.

Dovadă că miza economică a regionalizării este mare. Aşa cum arată proiectul privind regionalizarea, viitoarele regiuni vor avea bugete cumulate (judeţe plus regiune) impresionante.

Practic, potrivit autorului proiectului regionalizării, Sorin Frunzăverde, 90% din bugetul central va fi direcţionat către administraţiile din teritoriu. „10% din bugetul statului va fi preluat de administraţia centrală, 20% de administraţia regională, 30% de administraţia judeţeană şi 40% de administraţia locală (comune, oraşe, municipii)”, susţine Frunzăverde.

Ca să ne facem o imagine de ansamblu, trebuie precizat că în organizarea bugetară actuală, municipiul Bucureşti are un buget total de peste două miliarde de euro (PMB plus sectoare). Bugetul noii regiuni Bucureşti-Ilfov va îngloba Capitala, localităţile din Ilfov, plus transferurile de la centru.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close