Antena 3 CNN Actualitate Duşmanul nevăzut care pune în pericol viaţa bebeluşilor. România, printre primele state din UE cu mortalitate ridicată în rândul copiilor

Duşmanul nevăzut care pune în pericol viaţa bebeluşilor. România, printre primele state din UE cu mortalitate ridicată în rândul copiilor

Duşmanul nevăzut care pune în pericol viaţa bebeluşilor. România, printre primele state din UE cu mortalitate ridicată în rândul copiilor
Sursa foto: Foto: www.hiren.info
19 Sep 2012   •   07:42

România este în topul ţărilor din Uniunea Europeană cu mortalitate mare în rândul copiilor mai mici de 1 an. Acesta este motivul pentru care mai multe ONG-uri cer autorităţilor să ia măsuri pentru realizarea unui plan naţional de imunizare împotriva bolilor pneumo-cocice.

Unul din 5 copii cu vârsta până la un an care ajung la medicul de familie sau în spital suferă de o boală potenţial pneumococică, în timp ce rezistenţa virusului la antibiotic este în creştere.

Mai multe ONG-uri au lansat „Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013" şi au semnat un memorandum prin care cer autorităţilor române să ia măsuri pentru realizarea unui plan naţional de imunizare împotriva bolilor pneumococice.

Memorandumul a fost depus la ministerul sanatatii de către  Andreea Marin Bănică, Ambasador al campaniei Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013.

Semnatarii cer ca Guvernul să asigure fonduri mai mari pentru imunizare, copiii să aibă acces în mod egal la aceste programe şi o implicare mai mare a autorităţilor române în vaccinarea celor mici.




×
Subiecte în articol: bebelusi antibiotic
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close