Antena 3 CNN Actualitate Ea a ales România. Bita Zerbes, omul sfinţeşte locul

Ea a ales România. Bita Zerbes, omul sfinţeşte locul

Ea a ales România. Bita Zerbes, omul sfinţeşte locul
de O.P.    |    27 Sep 2012   •   13:07

Este genul pentru care zicerea „omul sfinţeşte locul” pare special formulată. A venit în România în anii ’90, ca biolog. A revenit, s-a îndrăgostit de un bărbat şi a rămas la Cluj, în ciuda nenumăratelor bătălii pe care avea să le poarte.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

Bita Zerbes este femeie de afaceri, mamă şi dascăl totodată pentru fiica cea mică. Munca uriaşă de voluntariat îi conturează şi mai sugestiv portretul acestei femei extraordinare, care a ales să-şi trăiască viaţa la Cluj, născută şi educată fiind în îndepărtata şi generoasa Canadă. Un proiect de educaţie pentru pace, organizat de Comunitatea Internaţională Baha’i.

Acesta a fost motivul pentru care a vizitat România, în anii ’90. Avea să-l reîntâlnească tot atunci şi pe doctorul Ivo Christian Zerbes, un sas din Sighişoara. Se cunoscuseră în Israel, în acelaşi an. Au rămas împreună pentru totdeauna. Aşa începea viaţa tinerei canadience la Cluj.

„Am decis să ne stabilim în România şi să ne dedicăm timpul liber unor proiecte de dezvoltare comunitară. Am simţit o mare deschidere din partea oamenilor şi o dorinţă de a învăţa despre cum putem lucra împreună pentru o societate mai prosperă din toate punctele de vedere”.





×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close