Antena 3 CNN Actualitate O echipă de control DSP și a Poliției, dată afară din Primăria Mărăşeşti chiar de primar. Edilul, viceprimarul și secretara, prinși fără mască

O echipă de control DSP și a Poliției, dată afară din Primăria Mărăşeşti chiar de primar. Edilul, viceprimarul și secretara, prinși fără mască

Echipa de control de la DSP și IPJ Vrancea a fost dată afară din Primăria Mărășești, chiar de primarul Valerică Chitic. Acesta a devenit nervos atunci când, deşi nu purta mască, a fost întrebat de ce nu respectă măsurile din pandemie.

o_1elvf0apmk4chv917kjd4e6nob.jpg
Sursa foto: Facebook/DSP Vrancea
de Georgiana Adam    |    31 Oct 2020   •   16:00

Când echipa Direcţiei de Sănătate Publică a intrat în primărie, nici primarul, nici viceprimarul şi nici secretara nu aveau mască de protecţie. Mai mult, edilul de la Mărăşeşti s-a adresat reprezentanşilor DSP şi IPJ "într-un mod nepoliticos, spunând că în instituție el hotărăște", se arată într-o postare de pe Facebook a DSP Vrancea.

În cele din urmă, primarul Valerică Chitic i-a dat afară din instituţie pe cei doi, dar a fost amendat.

"În cursul zilei de 30 octombrie 2020, un angajat al Direcției de Sănătate Publică Vrancea și un agent al IPJ Vrancea au vrut să verifice modul de respectare a măsurilor de siguranță epidemiologică în instituțiile publice, respectiv Primăria Mărășești. 

Controlul a fost efectuat în baza prevederilor HG 856 din 14 octombrie 2020, cu stabilirea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, și în baza Legii 55, din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Primarul, viceprimarul şi secretara, prinşi fără mască

La intrarea în instituție, cei doi membri ai echipei de control au constatat că secretara nu purta mască și i s-a cerut să se conformeze măsurilor legale stabilite. Pentru că inclusiv ușa de la biroul primarului era deschisă, cei doi s-au recomandat și au constatat că, de asemenea, primarul și viceprimarul nu purtau mască de protecție. 

Când angajata DSP i-a întrebat de ce nu poartă mască, primarul Valerică Chitic s-a adresat celor doi într-un mod nepoliticos, spunând că în instituție el hotărăște. Angajata DSP a insistat și a motivat prezența sa, menționând că are tot dreptul să verifice modul de respectare a măsurilor sanitare în instituțiile publice. 

În momentul în care i-a adresat recomandări edilului în sensul respectării legii, acesta a avut un exces de furie și a poftit-o afară pe angajata DSP. Nici agentul de la IPJ Vrancea nu a fost tratat mai bine, primarul Chitic adresându-i-se într-un mod nepoliticos și dându-l afară și pe el din instituție. 

DSP Vrancea: Primarul Chitic, într-un exces de furie, i-a dat afară pe cei doi 

Situația de la Mărășești a fost prezentată, de altfel, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea din 30 octombrie 2020.

Față de cele constatate, a fost întocmit proces-verbal și se va aplica amendă UAT Mărășești pentru nerespectarea măsurilor de siguranță epidemiologică. 

Din păcate, abateri de la respectarea măsurilor legale de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei s-au mai constatat și la alte instituții din județ, echipele de control ale DSP Vrancea atrăgând atenția celor care nu respectă prevederile legale asupra riscurilor la care se expun, atât pentru sănătatea lor dar și a celor cu care intră în contact, fie colegi de serviciu sau din familie.

Vom reveni cu detalii în ceea ce privește controalele efectuate", anunţă Direcția de Sănătate Publică Vrancea, sâmbătă, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Mărăşeşti Valerică Chitic
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close