Antena 3 CNN Actualitate Ediție-eveniment! Tineri campioni români în lume

Ediție-eveniment! Tineri campioni români în lume

Ediție-eveniment! Tineri campioni români în lume
02 Mai 2018   •   21:37

Mihai Gâdea a avut în emisiunea „Sinteza Zilei” tineri campioni români, care s-au făcut remarcați în lume datorită inteligenței și eforturilor lor.

Andrada Ghica este unul din copiii cu care România ar trebui să se mândrească. Componenta lotului național de spadă feminin cadeți, este antrenată de doamna Alina Ciuculescu în cadrul Clubului Stesial București. Tânăra s-a remarcat repede în această ramură de sport. La EuroCup U14, ea a ocupat locul I. în clasamentul general în două sezoane competiționale (2015/16 și 2016/17), câștigând competiții în Sofia, Londra și Novi Sad. În martie 2018, ea a participat la Campionatul European de Scrimă, organizată în Soci-Rusia, obținând medalia de bronz cu echipa feminină de spadă, categoria cadete, și se pregătește pentru campionatul mondial, ce va avea loc în Verona în cursul lunii aprilie.

Fata a început să facă scrimă în urmă cu doar șase ani: „Acum șase ani m-am uitat la TV la Olimpiadă, le-am văzut pe fete și mi-au plăcut foarte tare. Am zis: vreau să fiu ca ele. L-am rugat pe tata să îmi caute un centru unde pot să mă antrenez și a găsit-o pe doamna mea antrenor și așa am început eu. Când se apropie competițiile, fac doua antrenamente pe zi, de două ore, când nu sunt competiții, fac trei antrenamente pe săptămână”, i-a mărturisit Andrada lui Mihai Gâdea. 

În studio s-au mai aflat și alți omimpici: Andrei Moldovan, olimpic național la matematică și informatică, Tiberiu Mușat, olimpic la informatică seniori, inventatorul Albert Suvac, care la 28 de ani, a inventat triciclul electric, dar și Cristi Iulian Coca, cel supranumit „Geniul din Galați”, un băiat de 13 ani, campion la șah.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close