Antena 3 CNN Actualitate Educație Anul şcolar 2022-2023 | De ce nu mai primesc elevii note la Educație Fizică

Anul şcolar 2022-2023 | De ce nu mai primesc elevii note la Educație Fizică

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat de ce nu mai este nevoie ca la orele de educație fizică să fie acordate note elevilor.

Anul şcolar 2022-2023 | De ce nu mai primesc elevii note la Educație Fizică
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    08 Sep 2022   •   15:39

„La educație fizică, spre exemplu, noi susținem și vor fi mai multe ore în planurile cadru, lista disciplinelor și numărul de ore aferent pe săptămână, pentru că au copiii nevoie de mișcare, dar note de ce să dai? Ca să facă presiune părinții să ia absolut toți 10 la educație fizică, așa cum e acum? Mă rog, 97% au note de 9, 9,50 și 10. Puțin peste 3% au medii generale mai mici de 9. Este o realitate! 

De foarte mulți ani, la educație fizică avem 10, 9,50, 9 și sub 9. Avem patru paliere. Păi dacă avem patru paliere, nu negăm realitatea și avem și 4 calificative: foarte bine, bine, satisfăcător și nesatisfăcător“, a spus ministrul Cîmpeanu. 

Iar în cazul în care elevul primește ”nesatisfăcător” la această materie, media nu este afectată.  

„Da, nu intră în calculul mediei. Rămâne doar în fișă, pentru că mutăm accentul de pe o importanță excesivă acordată notelor, pe portofoliul educațional. Asta înseamnă că în învățământul primar sau în gimnaziu vei avea o carte de identitate educațională în care vor fi înscrise și notele, în sistem clasic, dar și calificativele și modul în care a progresat sau a regresat elevul. 

Această lege este pentru copii în primul rând, dar este și pentru părinți, și pentru profesori, și pentru întreaga societate și pentru viitorul națiunii. În viziunea proiectului de lege, există foarte clar formulate acele mecanisme prin care profesorul va da un feedback continuu, evaluare ritmică a elevului, feedback continuu acordat părintelui. În format electronic se aduce la cunoștința părintelui, se consolidează legătura dintre școală, familie și societate în permanență despre evoluția fiecărui copil. Ei evoluează rapid. În momentul acela vei avea și rezultate școlare mai bune, și abandon școlar mai scăzut și vei ține legătura cu părintele. Vei trece acolo toate acele elemente. Aceste calificative vor face parte din portofoliul educațional, iar la finele a patru ani de gimnaziu, pe baza acestui portofoliu, școala va fi obligată să-i elibereze un certificat de orientare școală“, a spus, la DC News, ministrul Sorin Cîmpeanu

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close