Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevi cu geci şi mănuşi la ore, în România. În clase sunt 6 între grade Celsius

Elevi cu geci şi mănuşi la ore, în România. În clase sunt 6 între grade Celsius

Elevi cu geci şi mănuşi la ore, în România. În clase sunt 6 între grade Celsius
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Dec 2016   •   16:02

Circa 200 de elevi de la şcoala generală din localitatea Sâmbăteni, comuna Păuliş, judeţul Arad, suferă de frig la şcoală, ei purtând şi la ore geci şi mănuşi, în condiţiile în care temperaturile în clase sunt cuprinse între 6 şi 19 grade Celsius.

Din această cauză, conducerea şcolii a obţinut aprobarea de la Inspectoratul Şcolar Arad să reducă durata unei ore de curs de la 50 la 40 de minute, iar pauza a fost redusă de la 10 minute la 5 minute.

Conducerea şcolii spune că asigurarea încălzirii este atribuţia Primăriei comunei Păuliş, de care aparţine şcoala. ”Vechea centrală a fost demolată pentru că nu corespundea standardelor ISU şi exista un proiect nou pentru o centrala nouă, pentru că am avut şi extinderea şcolii, care să cuprindă şi clădirea nouă. Primăria trebuia să pună acest proiect în aplicare, nu ştiu să vă dau detalii mai multe, problema este a dumnealor, şcoala este beneficiarul acestui proiect”, a declarat directorul Şcolii Generale Sâmbăteni, Cornelia Foster.

Primăria a pus câte o suflantă cu aer cald în clase, dar instalaţia electrică a şcolii nu a făcut faţă, a cedat, tabloul electric al şcolii fiind avariat.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Arad zapada frig
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close