Antena 3 CNN Actualitate Educație Evaluarea Națională 2020 s-a încheiat oficial. Rezultatele vor fi anonimizate începând cu acest an

Evaluarea Națională 2020 s-a încheiat oficial. Rezultatele vor fi anonimizate începând cu acest an

Evaluarea Națională 2020 s-a încheiat oficial astăzi, odată cu proba de Limbă maternă pentru minoritățile naționale. După două ore petrecute în sălile de examene, elevii au ieşit convinşi că vor lua punctaj mare.

Evaluarea Națională 2020 s-a încheiat oficial. Rezultatele vor fi anonimizate începând cu acest an
de Mădălina Ignat    |    18 Iun 2020   •   17:49

Emoţii mari au fost şi pentru părinţi.

Luni, 22 iunie, elevii vor afla care sunt rezultatele pe care le-au obţinut la Evaluarea Naţională cu ajutorul unui cod unic.

"Începând cu acest an ne aliniem şi noi la regulile europene în ceea ce priveşte regulile cu caracter personal şi consider că este o măsură bună şi de mult aşteptată, anonimizarea numelor candidaţilor.", a declarat Ramona Costache, directorul Colegiului German Goethe.

De aceeaşi părere sunt şi elevii.

"Cred că e o idee mult mai bună pentru elevii care poate au o notă proastă şi poate alţii o să îşi bată joc de ei. Poate nu ai vrea ca toată lumea să vada ce note ai luat", a explicat o elevă.

Peste 9.000 de candidaţi au susţinut astazi proba în limba maternă. Niciun elev nu a fost depistat cu o temperatură mai mare de 37, 3 grade Celsius.

×
Subiecte în articol: Evaluarea Națională 2020
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close