Antena 3 CNN Actualitate Educație Premieră în România! S-a deschis prima clasă în aer liber

Premieră în România! S-a deschis prima clasă în aer liber

Şcoala Gimnazială "Tudor Arghezi" din Bucureşti este prima unitate de învăţământ din România, unde elevii vor învăţa în aer liber.

Premieră în România! S-a deschis prima clasă în aer liber
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    04 Mai 2022   •   22:28

Cu mese şi bănci printre copaci, tablă de scris, dar şi mochetă de exterior, noul spaţiu de învăţare este foarte popular printre elevi. Aceştia mărturisesc că şi-ar dori să studieze non-stop în natură.

Proiectul a fost făcut cu doar 3.000 de lei, bani obţinuţi de şcoala Tudor Arghezi din Capitală, după ce s-a clasat pe podium la un concurs de reciclare.

Spațiul a fost amenajat în cele două săptămâni de vacanță cu sprijinul părinților elevilor de la şcoala Tudor Arghezi din Capitală.

Cu acest prilej, copiii din clasa a IV-a au participat la prima ora de geometrie în aer liber.

"Am pus mocheta, după care am vopsit băncuţele şi mesele, pentru că am zis să le dau cu o vopsea specială pentru ploaie, să reziste mai mult timp. Am cumpărat acea perdea pe care am pus litere de plastic, să fie un pic mai veselă", a spus Georgeta Şerban, învăţătoare.

Orele în aer liber sunt încurajate şi de ministerul Educaţiei, însă doar în ''săptămâna verde'' , saptamână în care copiii discuta despre mediu și schimbările climatice.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close