Antena 3 CNN Actualitate Educație Scandal în Senat pe tema noii materii în școli | Educația sexuală devine educație sanitară

Scandal în Senat pe tema noii materii în școli | Educația sexuală devine educație sanitară

Scandalul educaţiei sexuale în şcoli este departe de a se încheia. Partidele din coaliţie s-au contrat îndelung pe acest subiect în plenul Senatului. Între timp, şeful statului a cerut ca termenul de "educație sexuală" să fie înlocuit cu cel de "educație sanitară", iar acest opţional să fie studiat la şcoală de elevi cu acordul scris al părinţilor.

Scandal în Senat pe tema noii materii în școli | Educația sexuală devine educație sanitară
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    29 Mar 2022   •   11:14

Educaţia sexuală în şcoli a iscat dezbateri aprinse în Senat.

După ce textul legii a fost trimis la reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis, proiectul a încăierat chiar şi partidele din coaliţie.

Singura formaţiune de acord cu solicitările preşedintelui este USR PLUS.

Liberalii şi reprezentanţii UDMR s-au ferit să-și exprime un punct de vedere la dezbaterile de miercuri.

Preşedintele a cerut reexaminarea legii în care Parlamentul a înlocuit termenul de "educație sexuală" cu cel de "educație sanitară" și a condiționat participarea elevilor la astfel de cursuri de acordul scris al părinților.

Şeful statului atrage atenţia că în forma actuală, legea a eliminat componenta de educaţie pentru sănătate sexuală. Unii aleşi nu concep ca noţiuni de educaţie sexuală să fie predate copiilor fără acordul părinților.

×
Subiecte în articol: educatie sexuala Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close