Antena 3 CNN Actualitate Educație Succesul la şcoală al copilului depinde de cât de mult timp petrece în faţa telefonului | Ce trebuie să facă părinţii

Succesul la şcoală al copilului depinde de cât de mult timp petrece în faţa telefonului | Ce trebuie să facă părinţii

Succesul academic al copilului poate începe cu timpul pe care îl petrece în fața ecranelor încă din copilărie. Ce ar trebui să știe părinții despre cât de mult îi lasă pe copii în fața ecranelor.

de Maria Coman    |    Ştefan Petrică    |    02 Feb 2023   •   12:05

Studiile arată că prezența dispozitivelor electronice în fața copiilor, în perioada copilăriei, pot să le influențeze rezultatele la școală.

De la apariția dispozitivelor electronice mobile, sugarii cu vârste cuprinse între 6 și 18 luni sunt expuși la două până la trei ore de timp petrecut în fața ecranului pe zi, ceea ce depășește cu mult recomandările Academiei Americane de Pediatrie, care descurajează utilizarea mediilor cu ecran înainte de vârsta de 18 luni.

"Interacțiunea cu părinții, cu adulții, experiența directă, contactul direct nu pot fi compensate cu interacțiunea ecranelor. Bebelușilor le este greu să interpreteze informații prezentate în două dimensiuni, cum ar fi cele de pe ecrane, și au dificultăți în a distinge fantezia de realitate”, potrivit Dr. Joyce Harrison, profesor de psihiatrie.

Specialiștii recomandă ca în locul ecranelor, părinții să ofere copiilor lor obiecte sigure cu interacțiuni reale, dar și cu activități fizice.

Citește și: Doi părinţi și-au abandonat copilul la check-in într-un aeroport, după ce au refuzat să cumpere bilet pentru el

×
Subiecte în articol: copii şcoală telefon mobil
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close