Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Cât i-a costat pe români amânarea bugetului. ”Administrația publică locală este cea mai afectată”

Subiectiv: Cât i-a costat pe români amânarea bugetului. ”Administrația publică locală este cea mai afectată”

Subiectiv: Cât i-a costat pe români amânarea bugetului. ”Administrația publică locală este cea mai afectată”
16 Feb 2017   •   20:20

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a declarat, joi seară, la Subiectiv, că o întârziere a promulgării bugetului pe 2017 ar fi pus în dificultate măsurile din programul de guvernare pentru care era necesară intrarea în plată de la 1 martie.

Lia Olguța Vasilescu a dat asigurări că toate măsurile promovate de PSD în campania electorală vor fi puse în aplicare, însă a arătat că, în aceste momente, administrația publică locală este cea mai afectată. ”Chiar ieri m-am întâlnit cu primarii din Dolj care îmi spuneau că sunt în pericol să nu poată plăti salariile”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

”Este cert că a întârziat bugetul cu trei săptămâni pentru că a avut nevoie să studieze bugetul ca să dea aviz în CSAT cinci zile, după care, ca să studieze un singur amendament care s-a făcut în Parlamentul României i-a mai trebuit încă o săptămână”, a mai spus Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Prezent în emisiunea de la Antena 3, deputatul ALDE Varujan Vosganian a arătat că fiecare săptămână de amânare a bugetului compromite investițiile și proiectele noi, criticând ”limbajul dublu” al președintelui Iohannis care, pe de o parte îndeamnă la responsabilitate, iar pe de altă parte ține în suspans orice decizie pe care trebuie să o ia.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a promulgat Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale pe anul 2017. 

"Am decis astăzi şi am făcut-o deja - am promulgat bugetul de stat, cât şi bugetul asigurărilor sociale. Ţara are nevoie de buget şi Guvernul care s-a angajat să execute acest buget acum are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni. 

 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close