Antena 3 CNN Actualitate Elastic sau elastec. Foarte puţini români ştiu răspunsul corect

Elastic sau elastec. Foarte puţini români ştiu răspunsul corect

În prezent, foarte multe cuvinte sunt folosite greșit. De exemplu, puțini români știu care este varianta corectă dintre cuvintele "elastic" și "elastec".

Elastic sau elastec. Foarte puţini români ştiu răspunsul corect
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2024   •   04:00

Limba română este o limbă dificilă chiar şi pentru vorbitorii nativi, astfel că în limbajul uzual s-au strecurat numeroase greşeli.

Anumite cuvinte din vocabularul limbii române ne pun în dificultate, existând dubii privind forma lor corectă.

Variantele greșite sunt utilizate de un număr tot mai mare de români, însă niciodată nu este târziu pentru a învăța forma corectă a cuvintelor chiar şi pentru un vorbitor nativ.

Un exemplu se referă la formele "elastic" și "elastec". Majoritatea românilor obișnuiesc să folosească varianta "elastec", însă această variantă nu este şi cea corectă.

Prin urmare, în limba română, singura variantă corectă menționată de DOOM a acestui cuvânt este elastic.

Din punct de vedere etimologic, elastic provine din francezul élastique, iar ca şi parte de vorbire într-o propoziţie acest cuvânt poate fi substantiv sau adjectiv.

Potrivit dexonline, adjectivul elastic este definit astfel: Care are proprietatea de a-și modifica forma și dimensiunile sub acțiunea unei forțe exterioare și de a reveni de la sine la forma și dimensiunile inițiale după încetarea acțiunii forțelor exterioare care l-au deformat.

În timp ce substantivul elastic este definit explicat ca: Produs textil executat din fire de cauciuc îmbrăcate în fire textile și folosit la confecționarea unor obiecte de îmbrăcăminte, potrivit sursei citate.

×
Subiecte în articol: limba romana doom cuvant elastic
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close