Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea, ameninţată cu MOARTEA. Penitenciarul Târgşor a început o anchetă

Elena Udrea, ameninţată cu MOARTEA. Penitenciarul Târgşor a început o anchetă

Elena Udrea, ameninţată cu MOARTEA. Penitenciarul Târgşor a început o anchetă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Mai 2015   •   16:20

Este anchetă la penitenciarul Târgşor, după ce Elena Udrea ar fi fost ameninţată cu moartea. 

 
Conducerea închisorii s-a autosesizat şi a demarat o cercetare administrativă, pentru a verifica dacă viaţa protejatei lui Traian Băsescu a fost pusă în pericol. 
 
Ancheta vine după ce un deţinut i-a trimis lui Udrea o scrisoare, în care îi spune că i s-au oferit 15.000 de euro pentru a o infecta cu HIV. 
 
Până în prezent, Elena Udrea nu a făcut nicio plângere în legătură cu existenţa unei scrisori de ameninţare. 
 
Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a confirmat că fostul ministru a primit scrisoarea prin care era înştiinţată că un deţinut a fost plătit să o infecteze cu HIV. 
 
Epistola ar fi fost primită la sfărşitul lunii martie, iar Elena Udrea nu ar fi luat în seamă cele scrise.  

Pe 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul cunoscut sub numele de "Gala Bute".
 
Fostul ministru Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului "Gala Bute" de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.
 
Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.
 
După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.
 
Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".

×
Subiecte în articol: Elena Udrea amenintare cu moartea SIDA
Parteneri
Horoscop 5 iunie. Taurii văd totul clar, Racii luptă din răsputeri
x close