Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea, luată la bani mărunţi de tatăl lui Marie Jeanne Ion: Să repare ce a spus

Elena Udrea, luată la bani mărunţi de tatăl lui Marie Jeanne Ion: Să repare ce a spus

Elena Udrea, luată la bani mărunţi de tatăl lui Marie Jeanne Ion: Să repare ce a spus
Sursa foto: Ion Vasile
12 Ian 2010   •   13:17

Afirmaţiile ministrului Elena Udrea cu privire la o posibilă înscenare a răpirii jurnalistei Marie Jeanne Ion în Irak au provocat supărarea tatălui acesteia, senatorul PSD Ion Vasile. Parlamentarul a abordat-o marţi pe Udrea pentru a-i reproşa conduita şi lipsa de suport a afirmaţiilor şi i-a solicitat ministrului public faptul că "a fost luată de val" luni seară şi să repare răul făcut prin spusele sale.
"Evident că am discutat cu Elena Udrea şi i-am cerut să recunoască faptul că a fost luată de val şi să repare ce a spus", a declarat senatorul de Buzău.
El a susţinut că, în calitatea să de membru al Guvernului, Elena Udrea trebuie să furnizeze informaţii corecte, având în vedere impactul pe care declaraţiile sale îl pot avea asupra opiniei publice.
"Eu respect opinia personală a omului Elena Udrea, dar nu pot respecta o opinie personală de acest fel a ministrului Elena Udrea. Fiind un membru al Guvernului se presupune a fi un om informat, un om de la care opinia publică se aşteaptă la informaţii corecte. Aştept în continuare reacţii de la cei care trebuie să repare cele afirmate aseară", a adăugat Ion Vasile.
Ministrul Dezvoltării şi Turismulului, Elena Udrea, a recunoscut că a avut, marţi, o discuţie cu tatăl lui Marie Jeanne Ion, dar nu a vrut să precizeze dacă acesta i-a reproşat ceva în legătură cu afirmaţiile sale potrivit cărora jurnalista ştia despre răpirea din Irak.
"Am discutat cu Ion Vasile, este din Buzău. Am vorbit diverse lucruri. Întrebaţi-l pe Ion Vasile ce am discutat", a răspuns Udrea. Ea şi-a nunţatat poziţia formulată ăn sear de luni la Otv, arătând că a formulat doar o opinie personală şi că nu este un specialist în cazul Omar Hayssam.
"Nu sunt un specialist în cazul Hayssam. În contextul în care domnul Dan Diaconescu a spus: ŤŞtiţi că Marie Jeanne ştiať, eu am spus: ŤDa, ştiať. A fost o opinie, atâta tot, nimic altceva", a afirmat Elena Udrea.
Marie Jeanne Ion a reacţionat şi ea la declaraţiile Elenei Udrea, declarând că i se pare "jignitor" că adevărul este răstălmăcit şi folosit pentru motive politicianiste şi de imagine.
"Nu pot să înţeleg insistenţa unor oameni de a redeschide nişte răni vechi şi dureroase din viaţa altora. În toţi aceşti cinci ani care au trecut de la evenimentele respective am încercat să tratez jurnalistic, în ciuda zvonurilor, şi nu am făcut absolut nicio speculaţie incriminatoare la adresa niciunei personane. Nu mi-am permis aşa ceva. Ba mai mult decât atât, i-am condamnat pe cei care au făcut speculaţii cu privire la oamenii cu funcţii înalte din statul român. Am încercat să menţin evenimentele în domeniul realului. Mi se pare jignitor să nu mi se răspundă cu aceeaşi monedă şi la fel de jignitor că adevărul e răstălmăcit şi folosit pentru motive politicianiste sau de imagine. Nu eu am apărut în emisiuni televizate, căutând faima şi imaginea, ci alţii care se încăpăţânează să lanseze tot felul de scenarii fanteziste pe acest subiect", a afirmat Marie Jeanne Ion, citată de Mediafax.
Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a sugerat, luni seară, într-o emisiune la OTV, că jurnalista Marie Jeanne Ion ştia că urma să fie răpită în Irak, şi s-a folosit de acest lucru pentru a căpăta. Udrea a mai suţinut că totul a fost pus la cale de Omar Hayssam pentru a intra în graţiile noii puteri. Udrea a mai spus că tatăl lui Marie Jeanne Ion, senatorul Vasile Ion, era în foarte bune relaţii cu Omar Hayssam , omul de afaceri sirian dorind să se apropie cât mai mult de Psd, aflata atunci la putere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close