Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea: Sezonul estival ar trebui deschis de Paşti şi închis în noiembrie

Elena Udrea: Sezonul estival ar trebui deschis de Paşti şi închis în noiembrie

Elena Udrea: Sezonul estival ar trebui deschis de Paşti şi închis în noiembrie
Sursa foto: Elena Udrea
30 Ian 2009   •   17:54

Sezonul estival ar trebui deschis odată cu Sărbătorile de Paşti şi prelungit până în luna noiembrie, a declarat, vineri, la Mamaia, ministrul Turismului, Elena Udrea. Turiştii străini ar putea fi momiţi să apară încă de Paşti pe litoral prin organizarea de spectacole şi festivaluri în care să fie promovate tradiţiile româneşti.
?Încercăm să deschidem sezonul odată cu Sărbătorile pascale, vrem să facem activităţi, să organizăm spectacole, festivaluri chiar de la Paşte, pe litoral, în Mamaia şi în sudul Constanţei, la Mangalia, un program pe care îl vom promova la nivel internaţional prin minister?, a spus Elena Udrea.
În opinia ministrului de resort,prelungirea duratei estivale la mare este importantă şi la fel sunt şi capetele de sezon, inclusiv prin aducerea turiştilor străini.
?Încercăm să aducem şi turişti străini care vor să vadă tradiţiile româneşti legate de Sărbătorile pascale. Încercăm astfel să îi ajutăm pe cei care au activităţi legate de turism, pe litoral?, a explicat Elena Udrea.
Ministrul Turismului a participat, vineri, în staţiunea Mamaia, la o întâlnire cu reprezentanţii din turism. Hotelierii şi patronatele au cerut ca deschiderea hotelurilor să fie coordonată cu deschiderea celorlalte unităţi de pe litoral, respectiv cele de alimentaţie publică, de distracţie şi transport, deoarece turiştii evită litoralul în capetele de sezon, de vreme ce, în afara câtorva hoteluri, restul societăţilor care oferă servicii turistice sunt închise.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close