Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea speră că România va putea reveni în 2012 la nivelul salariilor din 2010

Elena Udrea speră că România va putea reveni în 2012 la nivelul salariilor din 2010

Elena Udrea speră că România va putea reveni în 2012 la nivelul salariilor din 2010
Sursa foto: Foto: stiripeblog.wordpress.com
12 Aug 2011   •   10:03

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat joi că salariile nu au fost menţionate în strategia fiscal-bugetară pentru următorii trei ani, deoarece se speră că ele vor reveni în 2012 la nivelul celor din 2010, relatează Mediafax.

"Logica faptului cã nu s-a trecut nimic este aceea cã noi sperãm sã putem sã revenim la nivelul salariilor din 2010 în anul 2012 şi atunci ne-am lãsat aceastã posibilitate. În funcţie de evoluţiile sau efectele crizei economice internaţionale în România asupra economiei româneşti, noi sperãm sã reuşim sã dãm înapoi ceea ce s-a luat în 2010 din salariile bugetarilor", a precizat Udrea.

Ministrul Turismului a adăugat că strategia bugetară a fost realizată într-o manieră precaută, deoarece au avut în vedere contextul internaţional, atât din Europa cât şi din Statele Unite.

"în contextul evoluţiei crizei economice la nivel internaţional, România este precautã. Am trecut printr-un impas, a fost dificil doi ani, 2010, 2011, sã ajungem la momentul la care economia astãzi este stabilã, am avut creştere economicã în primul trimestru, asta nu înseamnã cã putem sã dãm drumul robinetului şi sã facem lucruri pe care orice partid aflat la guvernare şi le-ar dori şi anume sã creascã pensii şi salarii. Am vrea sã facem asta. Deocamdatã, uitându-ne la ce se întâmplã în Europa, la ţãri cu economii mult mai puternice decât România, uitându-ne la ce se întâmplã cu SUA, am fost precauţi în aceastã strategie fiscal-bugetarã", a mai declarat ministrul.


×
Subiecte în articol: Elena Udrea ministru turism salarii criza
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close