Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea: Tichetele de vacanţă ar putea fi folosite în vacanţa de Paşte

Elena Udrea: Tichetele de vacanţă ar putea fi folosite în vacanţa de Paşte

Elena Udrea: Tichetele de vacanţă ar putea fi folosite în vacanţa de Paşte
Sursa foto: Elena Udrea
18 Feb 2009   •   13:36

Guvernul a aprobat, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, introducerea tichetelor de vacanţă, a anunţat ministrul Turismului, Elena Udrea.
Într-o conferinţă de presă, susţinută pe această temă, Elena Udrea a oferit câteva detalii referitoarea la acordarea tichetelor. Potrivit ministrului, în următoarele două săptămâni vor fi aprobate normele de aplicare pentru o hotărâre de Guvern.
"Sperăm ca aceste tichete să fie folosite în timpul vacanţei de Paşte", a declarat Udrea.
Valoarea tichetelor de vacanţă va fi în limita a şase salarii minime brute pe economie.
"Tichetele de vacanţă pot fi folosite pe teritoriul României, iar cei care sunt de acord să folosească la plată aceste tichete se numesc unităţi afiliate şi trebuie să fie avizate de Ministerul Turismului în concordanţă cu Ordonanţa 58/98. Asta înseamnă că nu prevede un aviz special legate de aceste tichete de vacanţă, ci pur şi simplu ne referim la acele unităţi cu activitate în turism care respectă prevederile acestei ordonanţe şi care au avizul Ministerului Turismului pentru a funcţiona în acest domeniu", a anunţat Udrea.
Potrivit ministrului Turismului, tichetele vor fi acordate prin intermediul unităţilor emitente avizate de Ministerul Finanţelor.
"Tichetele sunt bonuri nominative şi nu pot fi folosite decât de către cei care au numele trecut pe acestea", a mai declarat Udrea.
Ministrul Turismului a precizat că, în contextul actual, măsura ar fi de natură să sprijine activitatea din Turism, precum şi IMM-urile.
"Unul dintre efectele pe care sperăm să le obţinem se referă la fiscalizarea unei mari părţi din activitatea de turism care se desfăşoară la negru. Un alt efect ar fi creşterea consumului şi creşterea numărului de locuri de muncă în activităţile de turism", a mai declarat ministrul Turismului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: turism Elena Udrea ministrul turismului
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close