Antena 3 CNN Actualitate Elev în clasa a III-a, SOMAT să-şi declare veniturile de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate

Elev în clasa a III-a, SOMAT să-şi declare veniturile de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate

Elev în clasa a III-a, SOMAT să-şi declare veniturile de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Ian 2013   •   15:14

Un băiat de nouă ani din Iaşi, elev în clasa a III-a, a primit acasă o înştiinţare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, prin care era somat să se prezinte urgent la sediul instituţiei pentru a-şi declara veniturile obţinute în ultimii ani, informează Mediafax.
   
În documentul primit la domiciliu erau scrise corect datele copilului, inclusiv CNP-ului acestuia.
   
"La început am crezut că este o greşeală şi că este vorba de o coincidenţă de nume, dar nu a fost aşa. Nu înţeleg ce i se impută, alocaţia pe care i-am depus-o la bancă sau premiul de 30 de lei câştigat la olimpiada de matematică de anul trecut? Sunt sume minore, e aberant să te pună pe drumuri şi să te ameninţe cu amenzi şi penalităţi", a afirmat Sorin Viol, tatăl copilului.
   
Reprezentanţii CJAS Iaşi susţin că elevul apare în evidenţele instituţiei cu venituri obţinute din dobânzi, dar că este vorba despre o eroare a angajaţilor instituţiei în trimiterea înştiinţării respective, întrucât ar fi trebuit pus un filtru de vârstă.
   
"Înştiinţarea nu reprezintă o decizie de depunere, prin care să se stabilească o obligaţie certă de plată, ci doar o invitaţie pentru clarificarea veniturilor realizate", a declarat, miercuri, Robert Dâncă, preşedintele CJAS Iaşi.
   
El a precizat că înştiinţarea trimisă minorului va fi anulată, adăugând însă că nu se impune sancţionarea vreunui angajat al instituţiei pentru eroarea comisă.


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close