Antena 3 CNN Actualitate Elevi români, medaliaţi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Cine sunt ei

Elevi români, medaliaţi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Cine sunt ei

Elevi români, medaliaţi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Cine sunt ei
Sursa foto: Foto arhivă Fundatia Dan Voiculescu
20 Iul 2012   •   22:04

Elevii români au obţinut 11 medalii şi două premii speciale la cele patru probe de informatică, matematică, fizică şi chimie ale Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada 2012, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), citat de Mediafax.
   
La concursul desfăşurat în Yakutsk (Republica Saka, Federaţia Rusă), România a câştigat patru medalii de aur, şase de argint şi una de bronz, potrivit sursei citate. 
   
La proba de chimie, România a câştigat două medalii de argint, prin Maria Adnana Leizeriuc (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Suceava) şi Cristian David Călin (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi), şi una de bronz, prin Marius Constantin Stoian (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău).
   
La matematică, palmaresul elevilor români a fost următorul: medalie de aur şi premiu special pentru cea mai bună soluţie de rezolvare a unei probleme - Florina Toma (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi); câte o medalie de argint pentru Andreea Măgălie (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Ştefan Gramatovici (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti).
   
În cadrul probei de fizică, Ioan Ignat (clasa a IX-a/ Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa) a câştigat o medalie de aur, iar Alex Mihai Kis (clasa a XI-a/Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti), o medalie de argint.
   
Mihai-Dan Gheorghe (clasa a IX-a) şi Daniel Posdărăscu (clasa a X-a), ambii elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au obţinut câte o medalie de aur la informatică, probă la care lui Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa) i-a revenit o medalie de argint.
   
Olimpiada, aflată la a 18-a ediţie, s-a desfăşurat în perioada 12-19 iulie, cu participarea a peste 150 de concurenţi din Federaţia Rusă, Bulgaria, Macedonia, Serbia şi România.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close