Antena 3 CNN Actualitate Elevii ar putea beneficia și ei de gratuitate pe tren, anunță ministrul Muncii, Marius Budăi

Elevii ar putea beneficia și ei de gratuitate pe tren, anunță ministrul Muncii, Marius Budăi

Elevii ar putea beneficia și ei de gratuitate pe tren, anunță ministrul Muncii, Marius Budăi
20 Mai 2019   •   15:26

Elevii ar putea beneficia de gratuitate pe tren, precum studenții, anunță la Sibiu, ministrul Muncii, Marius Budăi.

"Nu avem nicio intenţie să scoatem subvenţiile pentru studenţi din calcul. Noi le-am dat, noi le vom păstra. Considerăm că studenţii circulă în acest moment, mult mai des decât elevii. Probabil, pe viitor ne vom gândi şi la extinderea acestei măsuri, dar acum suntem în această situaţie şi noi asigurăm că atât timp suntem la guvernare, nu avem de gând să o scoatem. Pe viitor ne putem gândi şi la extinderea acestei măsuri şi la elevi", a declarat Budăi.

Studenții din România beneficiază de transport gratuit pe calea ferată pe toată durata anului, din 2017. 

Prezent alături de Budăi, la Sibiu, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a subliniat importanța acestei decizii pentru domeniul pe care îl păstorește.

"Ne ajută foarte mult din punct de vedere turistic, pentru că ştim, studenţii au un buget restrâns pentru vacanţe şi atunci această măsură chiar a venit în întâmpinarea lor. Sunt foarte mulţi studenţi care vin la mare profitând de acest drept şi călătorind cu trenul în mod gratuit. Deci, categoric, nu o să scoatem această măsură", a spus ministrul Bogdan Trif, lider al PSD Sibiu. 

Bilete de avion reduse

Recent, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că studenții ar putea beneficia și de tarife reduse la jumătate la biletele de avion pe rutele interne.

„Am stabilit – şi până la urmă s-a aprobat – transport gratuit pe calea ferată. Mi se pare o idee foarte bună şi aceasta cu 50% pentru biletele de avion în interiorul ţării. Cred că o să fie bucuroase şi companiile de transport. Dar da, eu cred că se poate face”, a declarat Liviu Dragnea, în cadrul unei întâlniri cu membrii PSD, la Centrul Cultural din Topoloveni.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close