Antena 3 CNN Actualitate Elevii nu vor fi scăpaţi din ochi de către poliţişti. Ce măsuri de siguranţă s-au luat pentru noul an şcolar

Elevii nu vor fi scăpaţi din ochi de către poliţişti. Ce măsuri de siguranţă s-au luat pentru noul an şcolar

Elevii nu vor fi scăpaţi din ochi de către poliţişti. Ce măsuri de siguranţă s-au luat pentru noul an şcolar
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Sep 2012   •   20:38

Echipajele de Poliţie vor fi prezente zilnic, începând cu prima zi de şcoală, în zona intrărilor în unităţile de învăţământ, în intervalele orare în care elevii intră sau ies de la cursuri,  informează IGPR. Totodată, vor fi supravegheate şi traseele pe care se deplasează aceştia.
   
În plus, conform planului de măsuri, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare, precizează Inspectoratul General al Municipiului Bucureşti (IGPR).
   
Poliţiştii vor patrula în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, potrivit sursei citate.
   
Măsurile au fost dispuse miercuri, la o videoconferinţă a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, cu reprezentanţii inspectoratelor judeţene de poliţie şi ai Poliţiei Capitalei, despre măsurile necesare pentru ca noul an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.
   
O altă măsură prevede ca poliţiştii de la rutieră să fie prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor, mai arată IGPR.
   
De asemenea, vor fi activate patrulele şcolare de circulaţie, care vor funcţiona pe baza regulamentelor proprii.
 
Potrivit IGPR, în cursul anului şcolar trecut, numărul elevilor autori de infracţiuni a scăzut cu 16% faţă de 2010-2011, iar cel al infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor şcolare, cu 26,8%.
 

×
Subiecte în articol: politisti şcoli IGPR
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close