Antena 3 CNN Actualitate Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie
Sursa foto: Foto: arhivă Fundatia Dan Voiculescu
de S.T.    |    30 Iul 2012   •   18:40

Elevii din lotul olimpic al României au cucerit o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 21 - 29 iulie în SUA, la Washington, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), citat de Mediafax.

Potrivit Ministerului Educaţiei, palmaresul este superior celui de anul trecut, când elevii români au obţinut trei medalii de argint şi o medalie de bronz.

Câştigător al unei medalii de argint la ediţia precedentă, Vlad Băcăuanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a depăşit performanţa anterioară şi a obţinut, anul acesta, medalia de aur.

Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti), în timp ce medalia de bronz a fost câştigată de George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic "Neagoe Basarab" din Călăraşi), precizează MECTS.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie au participat 282 de concurenţi din 78 de ţări.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close