Antena 3 CNN Actualitate Elevii unei şcoli primare din Capitală iau prânzul, zi de zi, printre clienţii unei taverne din cartier

Elevii unei şcoli primare din Capitală iau prânzul, zi de zi, printre clienţii unei taverne din cartier

Elevii unei şcoli primare din Capitală iau prânzul, zi de zi, printre clienţii unei taverne din cartier
Sursa foto: Foto: leeds.nhs.uk
28 Sep 2012   •   21:40

Unii elevi au parte de ceea ce nu visează mulţi oameni mari: în fiecare zi, să ia prânzul într-un restaurant. Este cazul câtorva zeci de copii din clasele primare de la o şcoală din Capitală.

Înscrişi într-un program after-school, elevii sunt duşi să mănânce într-un local din cartier, în loc să li se aducă mâncarea în şcoală. Elevii stau lângă mesele unor clienţi care beau alcool şi fumează, fapt neştiut până acum de părinţi.

În fiecare zi, la prânz, zeci de copii sunt aduşi de către profesoare să mănânce la restaurantul-bar din cartier. Elevii sunt înscrişi de părinţi la un program de tip after-school pentru care scot din buzunar 750 de lei pe lună.

Programul after-school este realizat de şcoală în parteneriat cu o asociaţie care plăteşte lunar o chirie către unitatea de învăţământ. La rândul lor, părinţii plătesc banii în contul asociaţiei, nu în contul şcolii.

Conform legii, elevii au voie să iasă din şcoală, în timpul programului, doar cu acordul părinţilor şi doar în cazuri speciale, cum ar fi programele extraşcolare, vizita la muzee, parcuri sau teatre.

Reprezentanţii asociaţiei care se ocupă de programul after-school nu au dorit să facă niciun fel de declaraţie.





×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close