Antena 3 CNN Actualitate Dr. Popovici, despre vaccinul contra COVID: Eficiență mai mare decât cea raportată. O veste bună pe un fond de nori negri

Dr. Popovici, despre vaccinul contra COVID: Eficiență mai mare decât cea raportată. O veste bună pe un fond de nori negri

Medicul epidemiolog Emilian Popovici vine cu veşti bune, în timp ce tulpina nouă COVID se extinde şi spune că eficiența vaccinului COVID-19 în Israel este mai bună decât anunțase compania.

Dr. Popovici, despre vaccinul contra COVID: Eficiență mai mare decât cea raportată. O veste bună pe un fond de nori negri
Sursa foto: Emilian Popovici/Facebook
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2021   •   13:20

"Pe fondul acestor nori negri, în primul rând aș dori să vă dau o veste bună.

Dr. Popovici: Asta înseamnă practic o eficiență de peste 95%, deci mai mare decât cea raportată de Pfizer

Serviciile Maccabi de sănătate din Israel au anunțat că, din 128.600 de vaccinați cu a doua doză, la o săptămână după vaccinare, au contractat infecția cu coronavirus doar 20, ceea ce înseamnă un procent de 0,02, față de 0,65 cât se infectează în Israel în mod obșnuit populația generală.

Asta înseamnă practic o eficiență de peste 95%, deci mai mare decât eficiența care a fost raportată de Pfizer și nu poate fi decât o veste excepțională și un îndemn deosebit de fundamendat pentru vaccinare. 

Iată că vaccinul Pfizer este înalt eficient, sunt convins că și vaccinul Moderna, care are cam aceleași principii (...). Chiar și pe fondul acestor nori negri legați de noile tulpini, apare această rază de soare din partea vaccinării", a spus medicul Emilian Popovici, potrivit dcnews.ro.

Coronavirus în România, 25 ianuarie 2020. Număr ridicat de pacienți la ATI

Un număr de 1.551 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate luni, în România, iar 65 de români au murit din această cauză.

Până luni, 25 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 712.561 de cazuri de persoane bolnave COVID – 19 şi 17.841 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.018. Dintre acestea, 1.017 sunt internate la ATI.

×
Subiecte în articol: Emilian Popovici vaccin Pfizer
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close