Antena 3 CNN Actualitate Eroul zilei. Ultramaratonist de fapte bune

Eroul zilei. Ultramaratonist de fapte bune

Eroul zilei. Ultramaratonist de fapte bune
Sursa foto: foto: captura Antena 3/ Previziuni
12 Oct 2017   •   12:12

A descoperit alergarea pe distanţe lungi în anul 2011 şi de atunci a devenit un alt om. Pentru ca şi-a dat seama că poate face mai mult pentru cei din jurul lui.

Andrei Gligor are 40 de ani şi lucrează în domeniul IT. A fost dintotdeauna fascinat de sport dar, odată cu primul maraton, totul s-a schimbat. A început să alerge maratoane de şosea atat în ţară cât şi în străinătate, maratone şi ultramaratoane montane, curse de triatlon, Ironman şi de curând una dintre cele mai dificile curse de anduranţă din lume, Marathon des Sables - 250km de alergare în deşertul Marocan.

Ultima provocare a reprezentat-o Grand to Grand Ultra 273km unde a ocupat locul 7 la general şi 2 la categoria de vârstă. Prima dată, în 2012- 2013, Andrei a alergat pentru a strânge fonduri pentru nou născuţii de la spitalul Marie Curie. A adunat atunci 2,500 de euro. La ultramaratonului de pe Transfăgărăşan, Transmaraton, a alergat pentru bolnavii în stadii terminale iar în 2014 s-a alăturat unui proiect care şi-a propus să planteze câte un copac pentru fiecare nou născut din România,Pădurea Copiilor.

Până acum au fost plantate şi îngrijite peste 60 de hectare de pădure. Duminică, Andrei aleargă la Maratonul Internaţional Bucureşti pentru 139 de copii diagnosticati cu autism, majoritatea cazuri sociale, care se află în grija Asociaţiei de Terapie Comportamentală Aplicată. Oricune poate dona, iar donaţiile înseamnă ore de terapie pentru aceşti copii.

Andrei Gligor merită să fie #Eroul zilei la Antena 3:

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close