Antena 3 Actualitate Eroul zilei. Tânărul care îi calcă pe urme lui Emil Racoviță

Eroul zilei. Tânărul care îi calcă pe urme lui Emil Racoviță

08 Aug 2016   •   11:50

Un tânăr din Botoşani calcă pe urmele lui Emil Racoviţă. În 2004, în ultimul an de liceu, a câştigat locul doi pe ţară la Olimpiada de Biologie. Patru ani mai târziu a terminat şef de promoţie facultatea de Biologie de la Universitatea Babeş Bolyai. Tot acolo a terminat şi masterul şi tot şef de promoţie. Iar recent, a trecut cu felicitări examenul de susţinere a tezei de doctorat la Institutul de Biologie din Newcastle din Anglia. s-a remarcat între cercetătorii din întreaga lume după ce a studiat nişte bacterii din apa menajeră care produc energie electrică şi a constatat că acestea ar fi o soluţie alternativă de energie. Vorbim de Dorin Mirel Popescu.

S-a nascut în Botosani, a absolvit colegiul Mihai Eminescu in 2004, in acelasi an a cistigat locul doi pe ţară la Olimpiada de Biologie.


Patru ani mai târziu a terminat şef de promotie facultatea de biologie de la universitatea Babes Bolyai. Tot acolo a terminat si masterul si tot sef de promotie. Acum citeva saptamini a trecut cu felicitari examenul de sustinere a tezei de doctorat la Institutul de Biologie din Newcastle din Anglia.

Din 15 august va lucra ca cercetator stiintific la acelasi institut englez.

Povestea sa a fost prezentată la rubrica "Eroul Zilei" din cadrul emisiunii Previziuni, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei previziuni

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close