Antena 3 CNN Actualitate Eroul zilei. Tânărul care îi calcă pe urme lui Emil Racoviță

Eroul zilei. Tânărul care îi calcă pe urme lui Emil Racoviță

Eroul zilei. Tânărul care îi calcă pe urme lui Emil Racoviță
08 Aug 2016   •   11:50

Un tânăr din Botoşani calcă pe urmele lui Emil Racoviţă. În 2004, în ultimul an de liceu, a câştigat locul doi pe ţară la Olimpiada de Biologie. Patru ani mai târziu a terminat şef de promoţie facultatea de Biologie de la Universitatea Babeş Bolyai. Tot acolo a terminat şi masterul şi tot şef de promoţie. Iar recent, a trecut cu felicitări examenul de susţinere a tezei de doctorat la Institutul de Biologie din Newcastle din Anglia. s-a remarcat între cercetătorii din întreaga lume după ce a studiat nişte bacterii din apa menajeră care produc energie electrică şi a constatat că acestea ar fi o soluţie alternativă de energie. Vorbim de Dorin Mirel Popescu.

S-a nascut în Botosani, a absolvit colegiul Mihai Eminescu in 2004, in acelasi an a cistigat locul doi pe ţară la Olimpiada de Biologie.


Patru ani mai târziu a terminat şef de promotie facultatea de biologie de la universitatea Babes Bolyai. Tot acolo a terminat si masterul si tot sef de promotie. Acum citeva saptamini a trecut cu felicitari examenul de sustinere a tezei de doctorat la Institutul de Biologie din Newcastle din Anglia.

Din 15 august va lucra ca cercetator stiintific la acelasi institut englez.

Povestea sa a fost prezentată la rubrica "Eroul Zilei" din cadrul emisiunii Previziuni, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei previziuni
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close