Antena 3 CNN Actualitate "Escrocul de la SNCFR" rupe tăcerea

"Escrocul de la SNCFR" rupe tăcerea

"Escrocul de la SNCFR" rupe tăcerea
03 Mar 2007   •   13:22

"Alo, domnul Ursu? Nu mă cunoaşteţi, dar mă prezint: sunt cel mai mare escroc de la Calea Ferată." Aşa a început dialogul telefonic între urmăritul internaţional Mihai Necolaiciuc şi redactorul-şef al cotidianul "Gândul", Adrian Ursu. Sunt primele declaraţii făcute de Necolaiciuc de când a fugit din România. Necolaiciuc este dat în urmărire internaţională, pentru devalizarea CFR cu peste 700 milioane de euro. În interviul telefonic, Mihai Necolaiciuc a susţinut că este victima luptelor politice. Fostul director general al SNCFR a afirmat că îşi poate proba nevinovăţia, şi că, în schimb, poate dovedi vinovăţiile altora.

?La uşa mea erau zilnic zeci de deputaţi şi senatori. Toţi veneau să ceară bani pentru unii sau pentru alţii. (...) Nu se înţelegeau Mitrea cu Năstase, de vină era Necolaiciuc. Vor să-l suspende pe Băsescu - ţap ispăşitor este tot Necolaiciuc.?, a declarat fostul director SNCFR. Acesta le-a povestit celor de la Gândul şi împrejurările în care a fost schimbat din funcţie. ?M-a chemat Mitrea la el în birou, când a fost să mă schimbe, şi mi-a zis că l-a chemat Năstase şi i-a spus: "Miroane, fă-mi un confort în casă: eu am schimbat trei miniştri, schimbă-l şi tu pe Necolaiciuc de la CFR". I-am spus lui Mitrea: Domnule ministru, înjuraţi-mă, băteţi-mă, dar nu mă daţi afară fiindcă vrea o femeie (nr. Dana Năstase)?, a povestit Necolaiciuc.

Cât despre fuga sa din ţară, Necolaiciuc spune că a părăsit România cu gândul de a se întoarce. A ieşit într-adevăr, împreună cu Florian Buşcă, finul lui Miron Mitrea, dar susţine că au plecat la Chişinău în interes de afaceri. Ulterior a plecat la Viena unde s-a operat într-o clinică privată foarte cunoscută. El spune că s-a dus, după operaţie, la mai multe controale la aceeaşi clinică, dar că niciodată vreo autoritate austriacă sau dintr-un alt stat nu i-a adus la cunoştinţă că ar fi sub puterea unui mandat de arestare internaţional. Chiar dacă se consideră nevinovat, Necoliciuc spune că nu va reveni niciodată în ţară.

De asemenea, Necolaiciuc a adus în discuţie nume sonore din politică, dar a evitat să spună tot ce ştie. Unul dintre cei pomeniţi de Necolaiciuc este fostul şef de la Doi şi-un sfert, Virgil Ardelean. ?A fost invocat numele lui Virgil Ardelean, în contextul în care, toate contractele făcute de CFR erau auditate de PriceWaterCoopers, al cărei reprezentant în relaţia cu CFR-ul era fiul lui Virgil Ardelean?, a declarat Adrian Ursu.

Virgil Ardelean a confirmat, pentru Antena 3, faptul că fiul său a lucrat la Price WaterHouse-Coopers. ?În perioada 2003 ? 2004, fiul meu, la început de carieră, a lucrat la PriceWaterHouse. Însă, nu a fost implicat în niciun fel de evaluare sau decizie asupra CFR. A dus doar 2 dosare la semnat şi le-a luat înapoi?, a afirmat Ardelean.

Antena 3

×
Parteneri
Bombă în dosarul generalilor: Pe cine a turnat Coldea la DNA
x close